Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Göttlinger Dániel (KOS-48.) első nemzetközi érme, rögtön arany

Világkupa-győztes

az egykori KOS-os

GottlingerDaniel48VivoVK2017Pisa

GottlingerDaniel48ffSzukÖrömteli hírt szeretnék közölni. 2017. március 17. és 19. között a magyar válogatott tagjaként vettem részt a pisai (Olaszország) kerekesszékes vívó Világkupán, ahol a férfi kardcsapat tagjaként aranyérmet nyertem.
A siker azért sporttörténelmi, mert a kerekesszékes kardcsapat korábban még a legjobb négy közé sem jutott be világkupa-versenyen.

A negyeddöntőben Görögországot 45-37-re győztük le, itt jómagam +4-gyel zártam. Az elődöntőben Franciaország felett arattunk 45-33-as győzelmet, én +2-vel zártam. A döntőben aztán jöhetett a nagy kard-klasszikus az Olaszország–-Magyarország összecsapás, amelyen nagyon kemény küzdelemben, 36-40-ről fordítva nyertünk 45-44-re, itt már nekem -5 volt a mérlegem.
Ez volt az első nemzetközi versenyen szerzett érmem és soha nem gondoltam volna, hogy valaha dobogós leszek világversenyen, akár egyéniben, akár csapatban.

A képen a győztes magyar csapat. Elől (balról): Zsolnai Sándor, Tarjányi István, Osváth Richárd, jómagam. Hátul: Nemcsik Zsolt szövetségi kapitány (bizony a 2004-es athéni olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok kardvívó), Pákey Béla edző.

GottlingerDaniel48VivoVK2017Pisa

Egy kis szabálymagyarázat. A kerekesszékes vívóknál – csakúgy, mint ép társaiknál – 3 ember alkot egy csapatot és van egy tartalék. A csapat két "A" kategóriás sérültből (ők a gyengébben sérültek, mint Osváth Ricsi és jómagam) és egy "B" kategóriás sérültből (súlyosabban sérültek, ez volt Tarjányi István) kell, hogy álljon. 45 találatig megy a küzdelem, mindenki vív mindenkivel, a felszerelés ugyanaz mint az épéknél.

Üdvözlettel:
Göttlinger Dániel (KOS-48.)   

KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés