Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Hogy mik vannak?!

„Kiskeziccsókolom″
nem jön a KOS-ba...

Targyalas

-          Kiskeziccsókolom  - szólt bele a hang, ami nem volt idegen. Hovatovább azonnal tegezésre is váltott és a bulvárban használt becenevén mutatkozott be.


Részlet Hidasi Judit karcolatából. Az írás megtörtént eseményt dolgoz fel, 2012 novemberéből. KOS-tőzsdefeladat is kapcsolódik hozzá.


Történik egy ködös őszi nap, legyen az egy november, és hogy még érthetőbb legyen hősnőnk lehangoltsága: hétfő.

Már éppen elfogadta volna a tényt, hogy a boltban elfogyott a vaníliás kifli és csak a csokis sütemények csücsülnek árván a polcon, ám, érintés utáni mintavétel folyományaként ez a választás is halott ötletként végzi.
Nem baj, Kate Moss is azt mondta: az éhezés erősíti a lelket. Természetesen ezzel nem értünk egyet, de néha hasznosabb egy jól irányzott mozdulattal (forgás) elhagyni a pékáruk boltját.
A csörgő telefon idegen számot jelzett, mikor hősnőnk a KOS felé haladt. Nem mondhatnók, hogy izgalommal teli hanggal szólt bele. Legyen inkább kellemesen elcsigázott, és esős a tónus.
-          Kiskeziccsókolom  - szólt bele a hang, ami nem volt idegen. Hovatovább azonnal tegezésre is váltott és a bulvárban használt becenevén mutatkozott be.
Hősnőnk olyannyira zavarba jött attól, hogy majdnem harsányan felgurgulázott, hogy jobbnak látta behúzódni a sarki ház kapualjába.
-          Mennék én tanulni magukhoz, ilyen marketingest!
-         Jaj – gondolta, de nem mondta ki hangosan, helyette csak így szólt: - Természetesen az iskolában vannak olyan szemináriumok, ahol hallgathat marketinggel kapcsolatos órákat is, de mi elsősorban riporterképző iskola vagyunk.
-          Jáj, hát az nátyon jó lesz nekem! Mikor kezdek?
-          Januárban indul ismét a keresztfélév…
Hősnőnk ezen a ponton elgondolkodott: vajon mi lehet a célja eme celebnek, aki valóság-show-ban tárta ország világ elé, a kutyája elvesztése miatt érzett gyászt, és aki akkurátusan ásszonynak hívja kedves feleségét.
-          Jáj, de várjon már Jucikám, hát most mondjá áz ásszony, hogy mágukhoz kell érettségi.
-          Így igaz. A felvételi érettségihez kötött.
-          Hát ákkor… jáááááj… hát nátyon sájnálom… de hát, jáááááj…

Így esett az eset, hogy januártól nem leszünk ott a Blikk címlapján, mint az iskola, amelynek sikerült beiskoláznia az ország egyik leghíresebb celeb-ikonját. De ki is ő?

kostozsdeKapcsolódó KOS-tőzsde-feladat ITT!

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés