Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Hogy mik vannak?!

„Kiskeziccsókolom″
nem jön a KOS-ba...

Targyalas

-          Kiskeziccsókolom  - szólt bele a hang, ami nem volt idegen. Hovatovább azonnal tegezésre is váltott és a bulvárban használt becenevén mutatkozott be.


Részlet Hidasi Judit karcolatából. Az írás megtörtént eseményt dolgoz fel, 2012 novemberéből. KOS-tőzsdefeladat is kapcsolódik hozzá.


Történik egy ködös őszi nap, legyen az egy november, és hogy még érthetőbb legyen hősnőnk lehangoltsága: hétfő.

Már éppen elfogadta volna a tényt, hogy a boltban elfogyott a vaníliás kifli és csak a csokis sütemények csücsülnek árván a polcon, ám, érintés utáni mintavétel folyományaként ez a választás is halott ötletként végzi.
Nem baj, Kate Moss is azt mondta: az éhezés erősíti a lelket. Természetesen ezzel nem értünk egyet, de néha hasznosabb egy jól irányzott mozdulattal (forgás) elhagyni a pékáruk boltját.
A csörgő telefon idegen számot jelzett, mikor hősnőnk a KOS felé haladt. Nem mondhatnók, hogy izgalommal teli hanggal szólt bele. Legyen inkább kellemesen elcsigázott, és esős a tónus.
-          Kiskeziccsókolom  - szólt bele a hang, ami nem volt idegen. Hovatovább azonnal tegezésre is váltott és a bulvárban használt becenevén mutatkozott be.
Hősnőnk olyannyira zavarba jött attól, hogy majdnem harsányan felgurgulázott, hogy jobbnak látta behúzódni a sarki ház kapualjába.
-          Mennék én tanulni magukhoz, ilyen marketingest!
-         Jaj – gondolta, de nem mondta ki hangosan, helyette csak így szólt: - Természetesen az iskolában vannak olyan szemináriumok, ahol hallgathat marketinggel kapcsolatos órákat is, de mi elsősorban riporterképző iskola vagyunk.
-          Jáj, hát az nátyon jó lesz nekem! Mikor kezdek?
-          Januárban indul ismét a keresztfélév…
Hősnőnk ezen a ponton elgondolkodott: vajon mi lehet a célja eme celebnek, aki valóság-show-ban tárta ország világ elé, a kutyája elvesztése miatt érzett gyászt, és aki akkurátusan ásszonynak hívja kedves feleségét.
-          Jáj, de várjon már Jucikám, hát most mondjá áz ásszony, hogy mágukhoz kell érettségi.
-          Így igaz. A felvételi érettségihez kötött.
-          Hát ákkor… jáááááj… hát nátyon sájnálom… de hát, jáááááj…

Így esett az eset, hogy januártól nem leszünk ott a Blikk címlapján, mint az iskola, amelynek sikerült beiskoláznia az ország egyik leghíresebb celeb-ikonját. De ki is ő?

kostozsdeKapcsolódó KOS-tőzsde-feladat ITT!

KOS Plusz

Sztorizás vagy tudás?

A kettő gyakran együtt jár: vannak nagyelőadók, akik egyéniségükkel és humorukkal olyan könnyedén képesek átadni a legszárazabb szakmai anyagot is, hogy a hallgatók először azt érzik, jól szórakoztak, aztán rájönnek, hogy nevetve tanultak. Nem kell magolni, a történetek kapcsán rögzül a konkrét tudás is!
Nem is beszélve például Görög Ibolya nagyelőadásairól: a protokollfőnök-asszony olyan fergeteges stílusban adja a tudtukra illemtani hiányosságaikat, hogy eszükbe sem jut megsértődni, sőt: az előadása után, csupa „jól nevelt” ember özönlik ki a tanteremből.

PRE - KOS
Keresés