Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Két sajtós a díjazottak között - mindkettő a KOS tanára

Veiszer Alinda
Prima Primissima
VeiszerAlinda170bKissRobertRichardPortreÁtadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat december 6-án Budapesten, a Művészetek Palotájában.

A sajtó képviselői közül Veiszer Alinda műsorvezetőt és Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságírót díjazták.       Mindketten a KOS tanárai.

A Magyar sajtó kategória idei jelöltjei, azaz „primái” Heltai Péter rádiós-tévés műsorvezető, Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró és Veiszer Alinda műsorvezető voltak. A kategória nyertese, azaz „primissimája” Veiszer Alinda lett, és ebből a kategóriából került ki a közönségdíjas is: Kiss Róbert Richárd. Mindketten a KOS-tanárai.

VeiszerAlindaKovacsi-dijVeiszer Alinda műsorvezető, riporter, a Gödöllői Református Líceumban érettségizett, majd a szegedi egyetem kommunikáció szakán diplomázott.
A Klubrádióban kezdte a szakmát, 2004-ben riporterként dolgozott a Magyar Televízió Az Este című műsorban, később a Kultúrház és a Miért? című történelmi magazin házigazdája lett. 2006 nyarán indult portrésorozata, a Záróra, melyet az m2 ötödik éve sugároz. Munkásságát Junior Prima díjjal is elismerték.

 2007 óta tanít a Komlósi Oktatási Stúdióban. 2008-ban elnyerte az Év műhelytanára díjat a hallgatók titkos szavazásán. 2009-ben Kovácsi László Média-díjat kapott. 

KissRobertRichardDelfinnelKiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró az ELTE magyar-történelem szakán szerzett diplomát, itt végezte doktori iskoláját.
A világ 155 országában forgatott útifilmet, készített tudósításokat. A Magyar Rádió riportere, a Magyar Televízió szerkesztője volt. Jelenleg egy golfmagazin és egy turisztikai kiadvány főszerkesztője. Számos könyve jelent meg. A Tv2 Világszám magazinjának házigazdája és az InfoRádió Világszám műsorának szerkesztő-műsorvezetője. Alkotóközösség tagjaként Pulitzer-emlékdíjas újságíró.

2003-ban óraadó tanára volt a KOS-nak. 


A Prima Primissima Díjat és az azonos nevű alapítványt 2003 nyarán alapította Demján Sándor üzletember, a TriGránit Rt. elnöke a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnökségének közreműködésével. A díj azzal a céllal jött létre, hogy pártoktól és politikától függetlenül támogassa és fejlessze a magyar tudományos, művészeti és kulturális életet, őrizze a magyar értelmiség eredményeit, értékeit.

A több mint 1,65 milliárd forint értékű felajánlásnak köszönhetően az alapítvány tíz éven át ítélheti oda a kitüntetést. 

A primák tízezer euró díjazásban, míg a „primissimák” ötvenezer euró díjazásban részesülnek, és – a kitartás jelképeként – megkapják a Zsolnay Porcelángyár Kincsem-szobrát is. A közönség díja ugyancsak 50 ezer euró összeggel és a világhírű versenylónak az Ajka Kristály Kft. által megformált kristálymásával jár.

 KOS Plusz

Szükség van ennyi újságíróra, riporterre?

Jogos a kérdés. A válasz: igen, egyre többre. Nem csak a televízió- és rádióadók száma nő fokozatosan, nemcsak újságból van egyre több (bár alacsonyabb példányszámban). Az internet, a weboldalak, az új hírportálok valósággal „zabálják” a médiamunkásokat. Ráadásul egyre több cég, intézmény alkalmaz „sajtóst”. Egyre több a referens, beszédíró, szóvivő, kommunikátor, sajtófigyelő, kommunikációs munkatárs, nem beszélve a gombamód szaporodó eseményekről: a csapatépítő tréningektől a konferenciákon át a sporteseményekig mindenütt szükség van moderátorra, műsorvezetőre.

PRE - KOS
Keresés