Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Két sajtós a díjazottak között - mindkettő a KOS tanára

Veiszer Alinda
Prima Primissima
VeiszerAlinda170bKissRobertRichardPortreÁtadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat december 6-án Budapesten, a Művészetek Palotájában.

A sajtó képviselői közül Veiszer Alinda műsorvezetőt és Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságírót díjazták.       Mindketten a KOS tanárai.

A Magyar sajtó kategória idei jelöltjei, azaz „primái” Heltai Péter rádiós-tévés műsorvezető, Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró és Veiszer Alinda műsorvezető voltak. A kategória nyertese, azaz „primissimája” Veiszer Alinda lett, és ebből a kategóriából került ki a közönségdíjas is: Kiss Róbert Richárd. Mindketten a KOS-tanárai.

VeiszerAlindaKovacsi-dijVeiszer Alinda műsorvezető, riporter, a Gödöllői Református Líceumban érettségizett, majd a szegedi egyetem kommunikáció szakán diplomázott.
A Klubrádióban kezdte a szakmát, 2004-ben riporterként dolgozott a Magyar Televízió Az Este című műsorban, később a Kultúrház és a Miért? című történelmi magazin házigazdája lett. 2006 nyarán indult portrésorozata, a Záróra, melyet az m2 ötödik éve sugároz. Munkásságát Junior Prima díjjal is elismerték.

 2007 óta tanít a Komlósi Oktatási Stúdióban. 2008-ban elnyerte az Év műhelytanára díjat a hallgatók titkos szavazásán. 2009-ben Kovácsi László Média-díjat kapott. 

KissRobertRichardDelfinnelKiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró az ELTE magyar-történelem szakán szerzett diplomát, itt végezte doktori iskoláját.
A világ 155 országában forgatott útifilmet, készített tudósításokat. A Magyar Rádió riportere, a Magyar Televízió szerkesztője volt. Jelenleg egy golfmagazin és egy turisztikai kiadvány főszerkesztője. Számos könyve jelent meg. A Tv2 Világszám magazinjának házigazdája és az InfoRádió Világszám műsorának szerkesztő-műsorvezetője. Alkotóközösség tagjaként Pulitzer-emlékdíjas újságíró.

2003-ban óraadó tanára volt a KOS-nak. 


A Prima Primissima Díjat és az azonos nevű alapítványt 2003 nyarán alapította Demján Sándor üzletember, a TriGránit Rt. elnöke a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnökségének közreműködésével. A díj azzal a céllal jött létre, hogy pártoktól és politikától függetlenül támogassa és fejlessze a magyar tudományos, művészeti és kulturális életet, őrizze a magyar értelmiség eredményeit, értékeit.

A több mint 1,65 milliárd forint értékű felajánlásnak köszönhetően az alapítvány tíz éven át ítélheti oda a kitüntetést. 

A primák tízezer euró díjazásban, míg a „primissimák” ötvenezer euró díjazásban részesülnek, és – a kitartás jelképeként – megkapják a Zsolnay Porcelángyár Kincsem-szobrát is. A közönség díja ugyancsak 50 ezer euró összeggel és a világhírű versenylónak az Ajka Kristály Kft. által megformált kristálymásával jár.

 KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés