Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Kevés hétköznapi feladat…

…de lesz még ilyen

/MTVA-látogatás, BL-meccs, Prima Primissima, Sportcsillagok Gálaestje/

„Éri-e bármilyen hátrány azokat, akik szombaton délután pótolják a televíziós gyakorlatot, vagyis a Magyarország–Feröer-szigetek labdarúgó vb-selejtező közvetítését?”
MikrofonLogoNelkulIgen. Szegényebbek lesznek egy tapasztalattal és egy szaktanári értékeléssel.
Ettől még lehet osztályelső vagy ösztöndíjas bárki. Természetesen nem szenved hátrányt semmilyen értékelésnél, összevetésnél, ösztöndíjosztásnál. A KOS hétvégi oktatást hirdetett, tehát igazából nem kötelezhetünk senkit, hogy hétköznap is iskolába járjon.

(Hisz nyilván a kérdező is jogosan írja: „közel sem látom ugyanis megnyugtatóan biztosítottnak a hazajutásomat, ha ezt mindenképp kedd este kellene megoldani”.)
De a nagy focimeccset sem tudjuk áthelyeztetni.
S egy sportriporter életében is gyakran (!) előfordul, hogy egyik percről a másikra kell csomagolni, utazni, közvetíteni, a beugrásokról nem is beszélve.
Tehát már a sportriporter-jelölteket, a KOS-osokat is arra kérjük, ha egy mód van rá, oldják meg a részvételüket a kevés (!) hétköznapi alkalommal.
22-eLesz még ilyen. Például foci Bajnokok Ligája-meccs. Két napot is kijelölünk, hogy könnyebb megoldani a jelenlétet, de, ugye, megértik, hogy nem a 18 órai Szpartak Moszkva–NK Maribor találkozót favorizáljuk, hanem majd mondjuk a Juventus–Barcelona vagy a Bayern München–PSG derbit, hiába 20.45 a kezdési időpont.

(„Előre is köszönöm szépen a választ, illetve a megértést!”)
Maximálisan megértjük az utazási nehézségeket, más programokat, a nagy leterhelést, de már most szólunk: lesz Sportcsillagok Gálaestje (az Év sportolója díjátadás), a nem sportosoknak pedig Prima Primissima-díjátadás. December 1-jén délelőtt pedig az MTVA-ba kirándulunk.
BukasTablaJa, s arra is volt már példa – és miért ne lehetne az idén újra? – a KOS-ban, hogy reggel 8-kor ment a körímél: 10-kor tv-híradó, „élő adás” rendkívüli kiadás a KOS-ban, gyere nyakkendőbe’, csinibe, a fiúkat is várja a sminkes.

KOS Plusz

Önbizalomfröccs
és kemény kritika

Felevzaro2012majusPappGabriella44FoglBalazsKG

Alapos, úgynevezett félévzáró beszélgetésen vesz részt 2018. június 10-étől a kezdő évfolyam (KOS-56.) valamennyi hallgatója. A kéttagú vizsgabizottság mindenkivel körülbelül egy órát társalog: értékel, kérdez, meghallgatja a személyes problémákat, elemzi a tévés vizsgát és a tesztet, tanácsokat ad a folytatásra, új (!) műhelyeket javasol a második félévre.

OsztondijPuzzle

Fejenként kb. 20-30 (!) osztályzat és értékelés, valamint a szubjektív benyomások alapján születik meg a döntés, hogy ki kaphat ösztöndíjat, illetve ki jut esetleg az eltanácsolás sorsára. 
A félév és a vizsgák során elért részeredményeket a vizsgabeszélgetésen összesítjük, az ott kialakult képet is beleszámítva.

PRE - KOS
Keresés