Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

KOS-utánpótlásnevelés

Találkozás a példaképpel

Két kezünkön megszámolhatjuk, hányszor engedtünk (kicsit) a 18 éves alsó korhatárból a KOS-ban. Három fiatalembernek − Szántó Dávidnak (KOS-18.), Demjén Balázsnak (KOS-38.) és Boros Andrásnak (KOS-47.) – mindenesetre nagyon bejött: mindhárman kis idővel az iskola befejezése után a köztévé sportosztályának munkatársai lettek.

PeturAndrasKOSjuniorkissrac2017DHFotó: Fiegel Dávid (KOS-55.)

A legutóbbi tini látogató (a Duna Ház előterében készült képen jobbról) is csak ritka vendég (még!) a KOS-ban, legutóbb is csak példaképe, a sporttelevíziós Petur András (középen) órájára kapott meghívást, édesapjával együtt. Aztán majd 4 év múlva talán teljes jogú résztvevőkánt tér vissza. 

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés