Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Lampé Ágnes (KOS-29.) nagyinterjúja Rónai Egonnal

Egykori KOS-hallgató beszélget egykori KOS-tanárával
–  20 ezer példányban

LampeAgnes299Lampé Ágnes (KOS-29.) a KOS-ban, találkozhatott először Rónai Egonnal (már 1993-ban az Év tanára a KOS-ban), a sikeres újságíróval, rádióssal, tévéssel. Azóta mindketten tettek néhány vargabetűt.
Most a 168Órában találkoztak. Pontosabban a közéleti magazin közli kétkolumnás beszélgetésüket. Sőt, címlapcikk lett az olykor húsbavágó, szikrázó mondatokkal teli interjúból.

RonaEgonCimlap168Ora2011

RÓNAI EGON (KOS-tanár, 2003– ): Az embernek lassan az az érzése, hogy ebben a szakmában mindenki a KOS-ból jött. Ezek vonzzák egymást…:-)

LAMPÉ ÁGNES (KOS-29.): Simán bekopogtam a 168Óra szerkesztőségébe, ahol nyitott, közvetlen légkör fogadott. Lehetőséget kaptam, hogyha tényleg komolyan gondolom, próbáljuk ki egymást és lássak munkához. Másfél év külsőzés, rengeteg gyakorlás és tapasztalat után végül belsős újságíró-státuszt ajánlottak.

RonaEgonCikk168Ora2011LampeAgnes_1RonaEgonCikk168Ora2011LampeAgnes_2

A cikk ITT olvasható a neten


KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés