Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Lampé Ágnes (KOS-29.) nagyinterjúja Rónai Egonnal

Egykori KOS-hallgató beszélget egykori KOS-tanárával
–  20 ezer példányban

LampeAgnes299Lampé Ágnes (KOS-29.) a KOS-ban, találkozhatott először Rónai Egonnal (már 1993-ban az Év tanára a KOS-ban), a sikeres újságíróval, rádióssal, tévéssel. Azóta mindketten tettek néhány vargabetűt.
Most a 168Órában találkoztak. Pontosabban a közéleti magazin közli kétkolumnás beszélgetésüket. Sőt, címlapcikk lett az olykor húsbavágó, szikrázó mondatokkal teli interjúból.

RonaEgonCimlap168Ora2011

RÓNAI EGON (KOS-tanár, 2003– ): Az embernek lassan az az érzése, hogy ebben a szakmában mindenki a KOS-ból jött. Ezek vonzzák egymást…:-)

LAMPÉ ÁGNES (KOS-29.): Simán bekopogtam a 168Óra szerkesztőségébe, ahol nyitott, közvetlen légkör fogadott. Lehetőséget kaptam, hogyha tényleg komolyan gondolom, próbáljuk ki egymást és lássak munkához. Másfél év külsőzés, rengeteg gyakorlás és tapasztalat után végül belsős újságíró-státuszt ajánlottak.

RonaEgonCikk168Ora2011LampeAgnes_1RonaEgonCikk168Ora2011LampeAgnes_2

A cikk ITT olvasható a neten


KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés