Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Lampé Ágnes (KOS-29.) nagyinterjúja Rónai Egonnal

Egykori KOS-hallgató beszélget egykori KOS-tanárával
–  20 ezer példányban

LampeAgnes299Lampé Ágnes (KOS-29.) a KOS-ban, találkozhatott először Rónai Egonnal (már 1993-ban az Év tanára a KOS-ban), a sikeres újságíróval, rádióssal, tévéssel. Azóta mindketten tettek néhány vargabetűt.
Most a 168Órában találkoztak. Pontosabban a közéleti magazin közli kétkolumnás beszélgetésüket. Sőt, címlapcikk lett az olykor húsbavágó, szikrázó mondatokkal teli interjúból.

RonaEgonCimlap168Ora2011

RÓNAI EGON (KOS-tanár, 2003– ): Az embernek lassan az az érzése, hogy ebben a szakmában mindenki a KOS-ból jött. Ezek vonzzák egymást…:-)

LAMPÉ ÁGNES (KOS-29.): Simán bekopogtam a 168Óra szerkesztőségébe, ahol nyitott, közvetlen légkör fogadott. Lehetőséget kaptam, hogyha tényleg komolyan gondolom, próbáljuk ki egymást és lássak munkához. Másfél év külsőzés, rengeteg gyakorlás és tapasztalat után végül belsős újságíró-státuszt ajánlottak.

RonaEgonCikk168Ora2011LampeAgnes_1RonaEgonCikk168Ora2011LampeAgnes_2

A cikk ITT olvasható a neten


KOS Plusz

Szükség van ennyi újságíróra, riporterre?

Jogos a kérdés. A válasz: igen, egyre többre. Nem csak a televízió- és rádióadók száma nő fokozatosan, nemcsak újságból van egyre több (bár alacsonyabb példányszámban). Az internet, a weboldalak, az új hírportálok valósággal „zabálják” a médiamunkásokat. Ráadásul egyre több cég, intézmény alkalmaz „sajtóst”. Egyre több a referens, beszédíró, szóvivő, kommunikátor, sajtófigyelő, kommunikációs munkatárs, nem beszélve a gombamód szaporodó eseményekről: a csapatépítő tréningektől a konferenciákon át a sporteseményekig mindenütt szükség van moderátorra, műsorvezetőre.

PRE - KOS
Keresés