Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Lampé Ágnes (KOS-29.) nagyinterjúja Rónai Egonnal

Egykori KOS-hallgató beszélget egykori KOS-tanárával
–  20 ezer példányban

LampeAgnes299Lampé Ágnes (KOS-29.) a KOS-ban, találkozhatott először Rónai Egonnal (már 1993-ban az Év tanára a KOS-ban), a sikeres újságíróval, rádióssal, tévéssel. Azóta mindketten tettek néhány vargabetűt.
Most a 168Órában találkoztak. Pontosabban a közéleti magazin közli kétkolumnás beszélgetésüket. Sőt, címlapcikk lett az olykor húsbavágó, szikrázó mondatokkal teli interjúból.

RonaEgonCimlap168Ora2011

RÓNAI EGON (KOS-tanár, 2003– ): Az embernek lassan az az érzése, hogy ebben a szakmában mindenki a KOS-ból jött. Ezek vonzzák egymást…:-)

LAMPÉ ÁGNES (KOS-29.): Simán bekopogtam a 168Óra szerkesztőségébe, ahol nyitott, közvetlen légkör fogadott. Lehetőséget kaptam, hogyha tényleg komolyan gondolom, próbáljuk ki egymást és lássak munkához. Másfél év külsőzés, rengeteg gyakorlás és tapasztalat után végül belsős újságíró-státuszt ajánlottak.

RonaEgonCikk168Ora2011LampeAgnes_1RonaEgonCikk168Ora2011LampeAgnes_2

A cikk ITT olvasható a neten


KOS Plusz

Sztorizás vagy tudás?

A kettő gyakran együtt jár: vannak nagyelőadók, akik egyéniségükkel és humorukkal olyan könnyedén képesek átadni a legszárazabb szakmai anyagot is, hogy a hallgatók először azt érzik, jól szórakoztak, aztán rájönnek, hogy nevetve tanultak. Nem kell magolni, a történetek kapcsán rögzül a konkrét tudás is!
Nem is beszélve például Görög Ibolya nagyelőadásairól: a protokollfőnök-asszony olyan fergeteges stílusban adja a tudtukra illemtani hiányosságaikat, hogy eszükbe sem jut megsértődni, sőt: az előadása után, csupa „jól nevelt” ember özönlik ki a tanteremből.

PRE - KOS
Keresés