Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Mi a te „pályád″?

„Gyúrjuk a castingot″
– az élet igazolta a KOS-t

UtelagazasA KOS-ban a hagyományos félévzáró vizsgabeszélgetés sohasem volt hagyományos „kikérdezős″, feleltetős számonkérés, sokkal inkább pálya-orientációs beszélgetés: mire figyelj, mi a te „pályád″ a médiában, merre menj tovább, miben javíts?!
S hogy még inkább pályárakerülésedet szolgálja ez a szűk óra, beiktattuk a castingot – azaz előjátsszuk leendő első médiás állásinterjúdat. Már eleve önéletrajzzal, motivációs levéllel a kézben kell érkezniük a hallgatóknak.

Erre mit hoz az élet?...

 

 ...javában zajlanak a felvételi vizsgabeszélgetések, „gyúrjuk a castingot″, talán a harmadánál tartunk az erőltetett menetnek, amikor szokás szerint újabb állásajánlat (ezúttal teljes munkaidős, fizetős, tévés) érkezik a KOS-hoz, s pontosan azokat kérik benne, mint amiket gyakorolunk. Illetve annyival többet is, hogy szakmai ajánláshoz is kötik a jelentkezést. De hát mi más a szakmai ajánlás, mint amit a KOS két vezetője villámértékelésként ad ezeken a találkozókon?! Már csak le kell írni – és megpályázhatod az állást.

Ilyen egyszerű?

ÚJ állásajánlat ITT.
(A pontos munkaköri leírás csak jelszóval, jelenlegi és az elmúlt 3 évben végzett KOS-hallgatóknak.)

KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés