Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Mi a te „pályád″?

„Gyúrjuk a castingot″
– az élet igazolta a KOS-t

UtelagazasA KOS-ban a hagyományos félévzáró vizsgabeszélgetés sohasem volt hagyományos „kikérdezős″, feleltetős számonkérés, sokkal inkább pálya-orientációs beszélgetés: mire figyelj, mi a te „pályád″ a médiában, merre menj tovább, miben javíts?!
S hogy még inkább pályárakerülésedet szolgálja ez a szűk óra, beiktattuk a castingot – azaz előjátsszuk leendő első médiás állásinterjúdat. Már eleve önéletrajzzal, motivációs levéllel a kézben kell érkezniük a hallgatóknak.

Erre mit hoz az élet?...

 

 ...javában zajlanak a felvételi vizsgabeszélgetések, „gyúrjuk a castingot″, talán a harmadánál tartunk az erőltetett menetnek, amikor szokás szerint újabb állásajánlat (ezúttal teljes munkaidős, fizetős, tévés) érkezik a KOS-hoz, s pontosan azokat kérik benne, mint amiket gyakorolunk. Illetve annyival többet is, hogy szakmai ajánláshoz is kötik a jelentkezést. De hát mi más a szakmai ajánlás, mint amit a KOS két vezetője villámértékelésként ad ezeken a találkozókon?! Már csak le kell írni – és megpályázhatod az állást.

Ilyen egyszerű?

ÚJ állásajánlat ITT.
(A pontos munkaköri leírás csak jelszóval, jelenlegi és az elmúlt 3 évben végzett KOS-hallgatóknak.)

KOS Plusz

Önbizalomfröccs
és kemény kritika

Felevzaro2012majusPappGabriella44FoglBalazsKG

Alapos, úgynevezett félévzáró beszélgetésen vesz részt 2018. június 10-étől a kezdő évfolyam (KOS-56.) valamennyi hallgatója. A kéttagú vizsgabizottság mindenkivel körülbelül egy órát társalog: értékel, kérdez, meghallgatja a személyes problémákat, elemzi a tévés vizsgát és a tesztet, tanácsokat ad a folytatásra, új (!) műhelyeket javasol a második félévre.

OsztondijPuzzle

Fejenként kb. 20-30 (!) osztályzat és értékelés, valamint a szubjektív benyomások alapján születik meg a döntés, hogy ki kaphat ösztöndíjat, illetve ki jut esetleg az eltanácsolás sorsára. 
A félév és a vizsgák során elért részeredményeket a vizsgabeszélgetésen összesítjük, az ott kialakult képet is beleszámítva.


Végső eredményhirdetés: június 16., szombat, 18.00

(a végzősök bankettje előtt, a Duna Házban!)

PRE - KOS
Keresés