Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Szabó László (KOS-3.) egykori DJ és helyettes államtitkár ismét zeneközelben

Tanulságos beszélgetéssorozat”

SzaboLaszloPortre2015SzukVagvaWebKilenc (!) mai és tegnapi/tegnapelőtti pop/rock zenekar koncert előtti közönségtalálkozóját vezette 2017 nyarán a tusnádfürdői fesztiválon Szabó László (KOS-3.) kommunikációs szakember, egykori DJ és államtitkár-helyettes. Rangos névsor: Kowalsky meg a Vega, Hooligans, Skorpió, Anna & the Barbies, Magna Cum Laude, Beatrice, Szabó Balázs bandája, Margaret Island, Balkán Fanatik.

SzaboLaszloZeneszekkel2017

IdezojelLentFentNagyon tanulságos beszélgetéssorozat volt.
Egy. Az egyik zenekar kivételével mindegyik csapat pontosan érkezett és zokszó nélkül végigcsinálta a programot (én kérdeztem, aztán a közönség, majd autogramosztás, fényképezkedés a rajongókkal). A sátorban 35 fok volt, két-három órával voltak a koncert előtt, a felének még a találkozó után került sor a hangbeállásra.
Kettő. Összeszedett, érthető és világos magyar mondatokban beszéltek, kifejezetten pozitív és szerethető mondanivalóval álltak elő. A legtöbbjük még szellemes is volt.
Három. Pontosan értik, hogy a közönségükből élnek, abból a pénzből, amit azok koncertjegyre, cd-re, letöltésre, pólóra és egyéb vackokra elköltenek. Vagyis szeretniük és tisztelniük kell őket. Némelyik zenekar magán a közönségtalálkozón is osztogatott valami csetreszt azoknak, akik megtisztelték őket.
Négy. Ismerik az egész szakmájukat, van valamirevaló (sőt, némelykor komoly, mély) gondolatuk arról, hogy mi történik a magyar és a külföldi könnyűzenében és az hogyan hat rájuk és a pályafutásukra.
Öt. Pontosan tudták, hogy hol vannak (nem pusztán földrajzi értelemben) és arról is volt három értelmes mondatuk, hogy miért fontos számukra, hogy Erdélyben zenélnek.
Egyszóval: jó érzés volt látni és hallani, hogy – legalábbis kommunikációs értelemben – hol tart a magyar könnyűzene.


SzaboLaszloHamoriGabriellaSzarvas.Viziszinhaz.2017Ezen a nyáron is kiváló színészekkel beszélgettem Szarvason,
a Víziszínházban,
a Film a víz felett
sorozatban.

Seregi Zoltán, 
Németh Kristóf,
Gáspár Sándor
és Gáspár Tibor,
Hámori Gabriella.

Nagy élmény volt, egytől-egyig!

KOS Plusz

A KOS (egyik) igazi varázsa a személyes találkozás a médiasztárokkal

Arról nem is beszélve, amikor „késve” kezdődött a 12.00-ra kiírt előadás, mert a hallgatóknak „meg kellett” nézniük a déli Tv-híradót, amelynek műsorvezetője aztán tíz perccel később, talpig sminkben, 12.15-kor már ott állt „élőben”, az imént még megcsodált ruhában a tanteremben és elkezdte az előadását.
Az „aktuális sztárok” aztán igazán azt tanítják, ami épp a legfrissebb tudnivaló a médiáról!

PRE - KOS
SZAVAZÁS
SZAVAZÁS LEZÁRVA! Melyik hétköznap esti focimeccs közvetítésén szeretnél résztvenni 2018 őszén a KOS-ban?
 
Keresés