Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
KOS-könyv
KOS-újságok
londoneye-sportkoslap.jpg

(NEM) DÖNTŐ PLUSZ...

EszhezKap.LanyTelefonnal_vagva...DE AZÉRT JÓL JÖHET AZ A PÁR SZÁZ PLUSZ PONT, AMIT ITT KERESHETSZ

A kisösztöndíjért folyó KOS-tőzsde verseny tízes döntőjébe (TőzsdeTopTen) jutott diákok magukkal viszik az alapszakaszban szerzett pontszámukat: Veres Virág 3090, Pál Gábor 1910, Nyesőné Vass Gabriella 1850, Ruda Bettina 1753, Kovács Gábor 1536, Németh Gellért Kristóf 1506, Hadobás Bernadett 1453, Sándor Tamara 1267, Kovács Márkó 972, Mészáros Erika 924 pontot. (Tartalékok: Eichammer Krisztián: 1361, Rácz Laura 855 – ők akkor vehetnek részt a döntőben, függetlenül a pontszámuktól, ha valaki lemondja a részvételt a már kialakult tizes mezőnyből.)

NYÍLVÁNOS DÖNTŐ: JANUÁR 25-ÉN, SZOMBATON
Volt már rá példa, hogy valaki a 9. helyről nyert a fináléban, ahol gyorsan gyarapodnak a pontok a licitálós, kieséses vesenyben.
De az is igaz, hogy a mezőny éléről azért könnyebb.

Ráadás-feladat, 0 napon át

Egy tájékozott, okos, de többéves külföldi tartózkodása miatt Magyarország és a világ dolgaiban mostanság kevésbé járatos fiatal nő, Nóri kéri a segítségeteket:

Légy szí' küldjetek nekem naponta 2-3 témát, rövidhírt vagy általatok tömörítve megfogalmazott, esetleg magyarázó szöveggel ellátott cikket a hazai online-sajtóból!
Olyat, ami segít, hogy ne jöjjek zavarba baráti beszélgetésen, üzleti tárgyaláson, hogy miről is folyik a szó mellékesen...
Lehet benne hazai és külföldi esemény, politika és közélet, művészet és bulvár, rendőrségi és civil hír, kicsi sport és sok érdekesség, amiről legtöbbet beszélnek az emberek – főleg a magamfajta 30-asok – ma Magyarországon. Amit tudni kell, amit tudni érdemes, amit tudni jó!
Nem kell agyoncizellázott szöveg, meg túl sok szám. Most, a téli "média-uborkaszezonban" nem csak aznapi, friss, nagyon ropogós hírek 
jöhetnek, hanem ha valami nagyon fontos vagy újra aktualitást nyer az elmúlt 1 évből, arra is "emlékeztethettek".

Köszönöm előre is,
csók,
Norci

Norcikkek

– hívjuk így ezeket a Nórinak gyűjtött cikkeket – mindig az elmúlt 24 (elhúzódó vagy nagyon fontos hír esetén max. 36) óra témái közül!
Elsőként tehát 2020.01.06-án éjféltől küldhető.
Ez a tőzsdefeladat meghívásos, azaz kivételesen csak a fent ismertetett 12 fős mezőny tagjai vehetnek rajta részt.
Naponta 1 összeállítás küldhető.
Szerezhető pontszám: naponta fejenként egy anyag 0-40 pont (hasznossága, használhatósága szerint), tehát összesen max. 800 pont.
Határidő: január 7-én 0:00 órától mindennap éjfélig, illetve 25-én déli 12:00.
Érdeklődni a feladat felől a KOS-ban: TILOS.
Minták:

1/365. január 1.

A pápa rácsapott egy nő kezére

rövid cikk, fusd át – a legvégén ott a The Sun 1 perces videója az esetről (0:10-től kb. 0:25-ig az eset)

https://24.hu/kulfold/2020/01/01/ferenc-papa-vatikan-incidens/

Kevesebb, de drágább sört ittak tavaly a magyarok

2019-ben kétszázezer hektoliterrel is csökkenhetett az öt legnagyobb magyar sörgyártó belföldi forgalma, közölte a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója, Kántor Sándor.

A mennyiségi csökkenés ellenére az árbevételük egy százalékkal is növekedhet a prémium sörök forgalmának növekedése miatt.

Kántor az időjárásra fogta a jelenséget. Mint mondta, a a sörfogyasztás szempontjából legerősebb hónapokból a májusi időjárás kifejezetten hűvösebb volt a megszokottnál, emellett a többi hónapban is hiányoztak a tartósan megmaradó, kimagaslóan forró napok.

BusIstvan12_Playboy_vege_2019

KORÁBBRÓL:

Megszűnik Magyarországon a Playboy magazin

A kiadó hivatalos magyarázat (nem szó szerint, de a lényege ez): a férfielitre ma már nem a nagyvilági életszemlélet a jellemző, hanem inkább a tudatos apai szerepvállalás.

Veszteséges volt a lap, helyette az Apa Magazint próbálják felfuttatni.

A Playboy-főszerkesztő Bus Istvánból (KOS-1. évfolyam, a Zsigmond Márta Médiadíj első nyertese a profi kategóriában) Apa-főszerkesztő lett.
Örül neki? Vagy savanyú a szőlő?

 

2/365.

Sanna34 évesen lett miniszterelnök

Sanna Marin 5 évvel ezelőtt még tagja sem volt a finn parlamentnek, most pedig országa mniszterelnöke. A szociáldemokrata politikusnőnek nehéz gyerekkora volt, kezdetben a politikusi pályán is súlyos kudarcok érték, de nem adta fel az álmait.

Finnországban nem számít ritkának, ha nő az államfő vagy a kormányfő. 


Nagy-Britanniában maradó magyarok

A brit belügyminisztérium szerint meghaladta a 2,5 milliót azoknak a külföldi EU-állampolgároknak – főleg lengyelek, magyarok, románok – a száma, akik letelepedett státusért folyamodtak a brit hatósághoz. Aki megkapja, törvényesen és életvitelszerűen lakhat és dolgozhat a szigetországban az EU-kilépés (brexit) után is.

Több tízezer kint élő magyar nem kérvényezte ezt.

KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés