Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
KOS-könyv
KOS-újságok
FullCimlapKicsi.jpg

KOS-tőzsde: 59, illetve 69 ezer forintért

Tavaszi verseny – ösztöndíjért

KOStozsdeLogoHIVATALOS2013-tolVagvaZsukkJanosKarolyA KOS nem zseniképző, nemcsak a „képernyőre születettek” és az ösztönös „interjúkirályok és kommentátor-klasszisok” gyűjtőhelye. A tehetség mellett a szorgalom is fontos, az aprómunkának is becsülete van – mint ahogy a médiában is egyre inkább. Ezért hoztuk létre a KOS-tőzsdét, amely félévente kb. 30-40 gyorsan, többnyire otthon végzendő „földhözragadt” feladattal látja el a hallgatókat. A legjobbak – a leendő médiaiparosok – külön ösztöndíjat kapnak.

A verseny 2020 őszén újra indul, s a félév végén a tízes döntő, a TőzsdeTopTen küzdelmeivel zárul.
A félévi győztes, amennyiben kezdő hallgató: 60 ezer forintot nyer; amennyiben végzős: 59 ezret.

Megoldásodat mindig a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre küldd!

KOS-TŐZSDE SZABÁLYZAT

1. A pontszerző verseny célja a mindenkori KOS-hallgatók aktivizálása, a szerkesztőségi életre nevelés a nem szorosan vett iskolai feladatokkal. Ezzel szeretnénk értékén kezelni a – médiában is mind elismertebb, fontosabb – szervezőkészséget, háttérmunkát, közösségi tevékenységet is.

2. Minden KOS-hallgatónak kötelező részt venni a versenyben és legalább 21 tőzsdepontot kell szereznie és minimum két feladatot teljesítenie. Ez minden esetben a féléves / évvégi vizsgára bocsájtás feltétele!

3. A KOS-tőzsdén a két aktuális évfolyam (kezdő és végzős) hallgatói együtt versenyeznek! A legtöbb pontot szerző diák a KOS-tőzsde győzteseként ösztöndíjban részesül (visszanyeri félévi tandíja csaknem 20 százalékát). A KOS-tőzsde győzelem nem zárja ki, hogy egy hallgató bármilyen más iskolai ösztöndíjban részesüljön.

4. Az év közben, illetve a vizsgaidőszakban szerzett jegyek és minősítések, továbbá a tanári kar szubjektív döntése alapján kiosztásra kerülő ösztöndíjak, illetve a Kovácsi László Média-díj, illetve Zsigmond Márta Média-díj odaítélésénél „holtverseny” esetén a több KOS-tőzsdepontot szerzett hallgató részesül előnyben.

5. Ugyanez a helyzet az iskola hallgatói számára felajánlott munka- és álláslehetőségek odaítélésénél is, az egyéb feltételeknek megfelelő jelöltek között.

6. Kivételes esetben egyes feladatokra a KOS feladat-kiírás mellőzésével is felkérhet vállalkozó hallgatókat (pl. egy témában speciális járatosság okán, mondjuk egy – az iskolai munkában előtérbe kerülő – sportággal vagy tudományos területtel kapcsolatban).

7. Természetesen a végbizonyítványba kerülő minősítésnél is figyelembe vesszük a KOS-tőzsdepontokat.

8. A feladatokat és a szerezhető pontszámokat az iskola internetes oldalán tesszük közzé, változó rendszerességgel, az alapszakasz végéig.

9. Minden megoldást a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail-címre kell elküldeni,lehetőleg a szövegmezőbe írni, nem pedig csatolmányban!. Csak az erre a címre, és a megadott határidőre (!) beérkező megoldásokat értékeljük! A tárgy mezőben mindig fel kell tüntetni az adott feladat sorszámát, például 1/60.) Képek, illusztrációk természetesen mellékletként is küldhetők.

10. Az egyes feladatokra adható maximális pontszámtól indokolt esetben (pl. kiemelkedő teljesítés, pluszmunka stb.) el lehet térni, és többletpontokkal jutalmazni a hallgatót.

11. Bizonyos feladatoknál előre jelezzük, hogy annak nem teljesítése, bármilyen okból történjék is az – komoly pontlevonással jár. (Például feliratkozáshoz kötött tőzsdés külső helyszíni forgatások.)

12. Holtverseny esetén az azonos pontszámot elért résztvevők közül az kerül előrébb, aki több típusú feladatot teljesített.

13. A pontszámokról az iskolavezetés és az iroda munkatársai hoznak döntést, ezekkel szemben fellebbezésnek helye nincs.

KOS Plusz

Miért érdemes előre, interneten jelentkezni?

Az előzetés jelentkezés a KOS-ba nem kötelező. De ajánlott. Nemcsak azért, mert az érdeklődőknek – természetesen ingyen és bérmentve – postázzuk a KOS-könyvet, hanem mert, ha kitöltötte az elektronikus jelentkezési lapot, akkor három éven át rendszeresen megküldjük az iskola hírlevelét e-mail címére.

PRE - KOS
Keresés