Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Mammy képes tudósításai (2011)

Kiss Ágnes képes-hangos összeállításai a PRE-KOS napokról

Bővebben...

PRE-KOS: az utolsó előtti nap (2011)

Híradó előtt és után

BakonyiAlmos-PreKOS2011-sporthiradoAugusztus 29-én a 3-as sportos csoport is megízlelhette a híradókészítés rejtelmeit. A nemsportosokat Kovács M. Veronika a rádiózás rejtelmeibe avatta be, míg Manhalter Dánieltől megmutatta nekik, hová fejlődött a televíziózás 50 év alatt: interjúkészítés és vágás 10 percben. Novodomszky Éva sajtótájékoztatója zárta az utolsó előtti PRE-KOS napot.

Bővebben...

Lányokkal egy öltözőben! (2011)

Nem sportos majdnem újságírók kalandjai a Vasas-pályán

vasasmezekGantner Ádám csillogó fejtetővel, libazöld karórában és -közhellyel élve- az utca porától kissé szürkülő kék sportcipőben ücsörög a PRE-KOS sajtótájon, várva, hogy lerántsák a leplet latorságáról. A kérdések természetesen záporoznak rá, s Gantner Ádám kezd zavarba jönni. Talán nem is gondolta volna, hogy ennyire szurkálós-turkálós a vele szemben ülő társaság. Figyelem a kérdezőket, beazonosítom őket, hiszen jó pár napja már együtt „űzzük az ipart” a Sajtóház falai között, tudom már, ki, melyik csoportba tartozik. Egyértelműen a nem sportosok „kínozzák” az írót, a két sportcsoport visszafogottabb.

Bővebben...

Szíjjártó Anita blogja no. 2. (2011)

Nincs KOS gyep nélkül

PreKOS-kosfocimeccsNincs olyan hely, ahol nem járt még KOS-os. Az elmúlt pár nap főhadiszállásaként a Sajtóház szolgált, többször birtokba és blokád alá vettük az MTVA-székházat, ma pedig meghódítottuk a zöld gyepet. Mit nekünk kordonok, mufurc, világító sárgamellényes biztonsági őrök hada? A PRE-KOS hallgatóit semmi sem riasztotta vissza, hogy befészkeljék magukat a négyszínvirág focimeccs lelátójára.

Bővebben...

Foci, foci, foci (2011)

Jobbak voltunk, mint a Vasas-Fradi

PreKOS-VasasFradiA PRE-KOS ötödik napján a Vasas sportközpont műfüves pályáján került sor az első PRE-KOS–Old-KOS (örök?)rangadóra. Az ifjabbak egy góllal, 7-6 arányban győzték le a riporteriskola korábbi hallgatóit. A nem sportosok eközben egy kisebb labdát kergettek, pontosabban: a tollaslabdát nem tudta felkapni előlük az augusztusi szél. Este az újjáépítendő (?) Puskás Ferenc Stadionban a Vasas fogadta a Ferencvárost: a sportosok (és egy nem sportos is) közvetítették a találkozót, számos kiváló interjú is készült, és az sem elhanyagolható tény: a KOS legalább megtöltött egy fél szektort… VIDEÓ a cikkben!

Bővebben...

Ki nyer ma? (2011)

Játék és média öt percben

Kedves Gyerekek! Ma egy találós kérdést teszek fel nektek. Olvassátok figyelmesen, és gondolkozzatok! A megfejtés nem egyszerű, de nem is lehetetlen.

Bővebben...

Pataki Dimitra (KOS-41.) blogja (2011)

Kikötöttek a kedvünkért

Szombat is volt, meleg is, ami a jövendőbeli kis KOSok számából is látszott: a szokásosnál kevesebben voltunk – legalábbis mentor/tanársegéd kollégáim ezt mondogatták. Nekem ez volt az első napom, így ebben a kérdésben kénytelen vagyok rájuk hagyatkozni.

Bővebben...

Gantnerrel a nőkről (2011)

Írói sajtótájékoztató majd vízisprint

PreKOS-vizisprint-interjuA negyedik PRE-KOS napon Gantner Ádám (KOS-21.) megosztotta sajtótájékoztatójának női vendégeit. A csajokat jól kibeszélte hallgatóságával a vagány író, hogy aztán a végén csattanjon az a bizonyos ostor. A Red Bull Vízisprinten csattanás helyett durranás, startpisztolyból, szakadatlan. A PRE-KOS hallgatók pedig csak mondták és mondták a stand-upokat, élő bejelentkezéseket, és írták, írták az sms-híreket…
VIDEÓK a cikkben!

Bővebben...

További cikkeink...
Keresés