Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Harmadik nap: kamerapróba és busológia

Volt egyszer a KOSnak egy Bus István nevű diákja, aki ma már a Playboy főszerkesztő-helyettese. Az ifjú Bus berobogott a stúdióba, kijelentette, hogy ő márpedig tévés akar lenni, és ezzel a lendülettel dobta le magát az első kamerapróba helyszínéül szolgáló kis szoba székébe. Az ott „elkövetett” két percét kazettán megkapta, majd büszkén tárta családja elé. Néhány másodperc elteltével ugyanezzel a büszkeséggel dobta sutba a tévés karrier lehetőségét, megmaradva inkább a jól bevált írott sajtónál.

Bővebben...

Jenei Brigitta (KOS-41.) blogja no.2. (2011)

Péntek, az én napom

KolozsiIlditanit-prekos2011Minden napban keresni kell a tanulságot, a mai – pénteki – délutánnak két fontosabb bölcselete született. Első: ha Bus István sajtótájékoztatót tart, a hátsó sorban csak szüretelni lehet. Második: széllel szemben nem hugyozunk (női testek előnyben!).

Bővebben...

Itt járt a „Fő-Playboy” (2011)

Bus-sajtótájékoztatón vígadtak a PRE-KOS hallgatók

Busi-prekos-sajttaj2011_02A harmadik PRE-KOS napot a 3-as csoport (sportosok) a Magyar Televízióban töltötte, míg a másik sportos csapat a KOS-stúdióban készített sporthíradót. Hétfőn cserélnek. A nem sportosok kétszer egy órában igazán összerázódtak. Az estét a Playboy felelős szerkesztőjének, Bus Istvánnak a társaságában töltötték a PRE-KOS-ok hangulatos sajtótájékoztatón. VIDEÓ a cikkben!

Bővebben...

Szíjjártó Anita (KOS-41.) blogja (2011)

Élménytalálkozó

– Tök jó, hogy Te is itt vagy.

– Naná! A tegnapi nap után hol máshol lehetnék?

KOS-osnak lenni életforma, amellyel most már a PRE-KOS-osok is megismerkedhettek. Nem sétagalopp, ahogy az élet se, de minden percéért érdemes létezni. A mai nap még inkább megerősítette ezt. Tévészékház, kamerapróba, sajtótájékoztató. A leendő KOS-osok csak kapkodták a fejüket – na és persze a lábukat –, hogy lépés tartsanak e rohanó csodával.

Bővebben...

A Tenkes kapitányától Süsüig (2011)

Mi újság a Kunigunda utcában?

susuSzinte már fizikailag fájt, hogy legszívesebben odamentem volna a vállfákat tartó rúdhoz, leakasztottam volna a legelső kosztümöt, hogy nyárias ruhadarabjaimat félredobva magamra öltsem a Tenkes kapitányának jelmezét. És akkor egyetlen kósza pillanatra én lehettem volna a nagy, a felülmúlhatatlan, a kedvenc Zenthe Ferenc.

Bővebben...

Farkasszemet néztek a Nagy Testvérrel (2011)

Augusztus 25.: a kamerapróbák napja

teveszekhaz-1csop02

Szinte minden PRE-KOS hallgató a kamera elé ült a második napon. Volt, aki körkapcsolásos közvetítéssel, akadt, aki előbb jófiúként, majd egy hirtelen váltással igazi vagányként mutatkozott be két percben. Két csoport a Magyar Televízió Látogatóközpontjában járt, a sportosok első „szakmai” óráikon bepillanthattak a média világába. Négyen az FTC nyílt edzése utáni sajtótájékoztatón kérdezhették a Fradi labdarúgóit. A klub kommunikációs igazgatója, Féderer Andrea, az esti sajtótájékoztató vendége volt. VIDEÓ a cikkben!

Bővebben...

Jenei Brigitta (KOS-41.) blogja (2011)

Barátok között

SzujoZ-prekosonNem a Mátyás király téren, hanem a Komlósi-ban, hűtetlen termek és dudorászó székek társaságában. Itt nyitott kaput a múlt a jelen akcióhőseinek, hogy újabb fiúkban és lányokban fedezhesse fel a kirobbanó (még szunnyadó) tehetséget.

Bővebben...

Rajt talkshow-val és Szujóval (2011)

Elindult a PRE-KOS

prekos2011-segedshow04Közel hatvan fővel elrajtolt augusztus 24-én a PRE-KOS. Miután Komlósi Gábor „Lebeszéljük a médiáról” című előadása után senki nem hagyta el a Sajtóház Mikszáth-termét, a már végzett KOS-hallgatóknak könnyű dolguk volt, hogy a tévés talkshow-kat bemutató produkciójukkal még inkább kedvet csináljanak az újságíráshoz. Szujó Zoltán sajtótájékoztatója volt a hab a tortán.

Bővebben...

További cikkeink...
Keresés