Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

A szexi KOS – Jenei Brigitta (KOS-41.) blogja (2011)

Ha egy sztárgép beindul...

PatakiG35-prekosSzokásos napi rutinként élveztem a villamos hűsítő légkondiját, s közben eleget tettem magam és fülhallgatóm elvárásainak (miszerint a város szimfóniáját hallgatni nem az én tisztem), hiszen éppen egy „Szörnyeteg” elnevezésű Paramore dalban készültem elmerülni, amikor észrevettem: ideje leszállni, itt van az Oktogon. Mire is számítson az ember a magas tízezer Gucci-ba öltöztetett utcájának (Andrássy) és a Körút megjegyezhetetlen nevezetű szakaszának találkozásánál?

Semmiképpen sem a szexiség központjára. Pedig mégis. Ugyanis Pataki Gábor (tanársegéd főnök!), aki saját humorának megfelelően felvállalta a „Szexi” nevet, éppen ugyanarról a villamosról szállt le, mint én. S robbant is a forradalom, de nem a szexuális, csupán a humoros szójátékok és odamondós Pataki G és Jenei B petárdák. Ezen szócsaták egyike vezetett a felismeréshez: Gábor személyiségi problémákkal küzd, nem hajlandó beismerni a tényt, miszerint ő a mi magyarosan füstölgő Justin Timberlake-ünk. Persze, nem a világhatalomra törő JT, hanem a hosszan és szőkésen göndör hajkorból származó forma, amikor még az utcára is lassítva, szélgéppel a testük előtt tértek le a popsztárok.

PatakiG35-prekosMár jócskán az iskola padlóján kopogtunk a cipőkkel, amikor elért a felvilágosodás: Gáborunk nem az egyetlen „harrypotter-i” kiválasztott, hiszen a világsztárok megrohamozták a KOS-t! Hirtelen túlcsordultak az agyamban a képek: Federer, Sandler, Law és akkor még Pataki is, aki ráadásul „szexi” (saját bevallása szerint)! Hova tart ez a magyar média? Nem is idegesítettem magam tovább, inkább átadtam magam az irodában gyülekező tanársegéd körgyűrűnek és a Don’t You Want Me Baby című feledhetetlen sláger eléneklése után tértem csak újra vissza a tény boncolgatására. Hiszen ekkor lépett be egy fehér inges fiatalember: Jude Law. Na, elég! Sztármentes övezetet kérek! Nem kaptam meg…

Mélázásomból hidegzuhanyként ébresztett a majdnem első előadás, amelyre Manhalter Dániel – a túlságosan is felkészült előadó – egy egész bőrönddel érkezett. Kicentizetten tökéletes öltönyben és csíkos ingben prezentálta, hogyan is kell egy riporternek megjelennie a nagy nyilvánosság előtt.
ManhalterD-prekosHabár ki tudja, hogy a kamerán kívül lapult-e még pár ing-összeállítás a túlméretezett poggyászában. Amikor pedig már a technika is megjavult – Fogl Balázs puszta jelenléte életre keltette a kivetítőt –, indulhatott a leheletnyi híradó történelemmel megspékelt óra. Majd gyors ütemben érkezhettek a szóvivői genyázások és újonc riporteri kérdés-próbálgatások. A bátortalanabbak a „közönségi állásból” tapsolhatták a kérdés sorokat, Manhalter úr pedig komikusi babérokra törve „humorheroldkodhatott” szóvivőjével. Végül a csipi miki is kikapcsolt, a vágó program is az örök vadászmezőkre tért, a pre-kosok pedig várhatták a következő bevetésüket.

Azonban ezt a „jó tanársegédek” nem asszisztálták végig – kivétel ebben az egyetlen művész királynő, Noémi –, hiszen a Meki sajtburgerére cserélték a palántákat. Ahogy az olvasztott sajt lecsordul a puffancs oldalán… Persze, az ilyen hasonló kajaszerző akcióknak is meg vannak a maguk előnyei, például ma az út során összegyűjthettük a későn érkező – szintúgy ételt burkoló – segéd kollégákat. Mire visszatértünk a Komlósiba, Fogl úr már javában „cetlizett” az aulában (barkóbát játszva a sportosokkal).
NoviEvi-prekosEzzel párhuzamosan mentek az órák, a képnézegetések, kanapén punnyadások, s idővel jöhetett a mosoly királynő: Novodomszky Éva.

Melegben, sok kérdéssel és születésnapos Sebők Zoltán vezénylettel gördült a sajtótájékoztató. Azonban egyszer mindennek vége szakad, így ennek a kos-napnak is búcsút inthettünk, hogy a család az utolsó találkozásra készülhessen.

Jenei Brigitta (KOS-41.)

ManhalterD02-prekos

sportosora-prekos-FB

Keresés