Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

A Tenkes kapitányától Süsüig (2011)

Mi újság a Kunigunda utcában?

susuSzinte már fizikailag fájt, hogy legszívesebben odamentem volna a vállfákat tartó rúdhoz, leakasztottam volna a legelső kosztümöt, hogy nyárias ruhadarabjaimat félredobva magamra öltsem a Tenkes kapitányának jelmezét. És akkor egyetlen kósza pillanatra én lehettem volna a nagy, a felülmúlhatatlan, a kedvenc Zenthe Ferenc.

Ám a jelmez a helyén maradt, s már én is tovább léptem, hogy berzenkedve rácsodálkozzam egy tehén fejű páncélos kosztümre, mely a korhűséget teljesen a sutba dobva még egy ezüst golyószóróval is ki volt egészítve. Milyen műsor készülhetett ennek felhasználásával a Magyar Televízió valamelyik stúdiójában? Sci-fi és horror jelenetek kergetőztek a fejemben, mikor megpillantottam gyermekkorom estéinek megédesítőjét, Süsüt.
teveszekhaz-1csop02Azonnal megfeledkeztem a tehénfejű dzsíajdzsóról, és visszamosolyogtam a zöld egyfejűre, aki szinte mint egy portás ücsörgött a polc előtt. Joshi Barath még egyetemistaként elvállalt egy munkát: a forgatások alkalmával ő mozgatta (testesítette meg?) Süsü farkát. Lám-lám, mégiscsak van, amikor a farok csóválja, és még innen is be lehet futni, ha az ember elég keményen dolgozik. Bár ez utóbbi gondolat ebben a szövegkörnyezetben kissé már pajzánnak is tűnhet, az üzenet mégis egyértelmű. Magamban beszélve búcsúztam el Süsütől azzal, hogy még visszatérek, de akkor már, remélhetőleg, egy állandó belépőkártyával.

-jeges
PRE-KOS

Keresés