Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

PRE-KOS: az utolsó előtti nap (2011)

Híradó előtt és után

BakonyiAlmos-PreKOS2011-sporthiradoAugusztus 29-én a 3-as sportos csoport is megízlelhette a híradókészítés rejtelmeit. A nemsportosokat Kovács M. Veronika a rádiózás rejtelmeibe avatta be, míg Manhalter Dánieltől megmutatta nekik, hová fejlődött a televíziózás 50 év alatt: interjúkészítés és vágás 10 percben. Novodomszky Éva sajtótájékoztatója zárta az utolsó előtti PRE-KOS napot.

Lázasan írták az alámondandó szöveget a 3-as sportos csoport tagjai. Két óra után már valamennyien stopperrel keresgéltek egy csendesebb sarkot, hogy a timecode ismeretében másodpercre pontosan tudjanak beszélni az adott képi anyagról. A délután folyamán még a sportújságíróknak nélkülözhetetlen tudás megszerzésének irányába is kaptak útmutatást. A 4-es csoport már pénteken átesett a tűzkeresztségen, így számukra az MTVA Látogatóközpontja maradt erre a napra.

PreKOS2011-sporthirado-greenboxPreKOS-3assport-hiradoertekelesKG

A nemsportosoknak (akikre holnap vár még egy híradókészítés) Kovács M. Veronika tartott rádiós kulisszatitkokról egy-egy órát, míg Harle Tamástól a kreatív újságírás alapismérveit tudhatták meg a hallgatók. Váradi Klára a beszédtechnika fortélyaira hívta fel a figyelmet. Az esti sajtótájékoztatón pedig Novodomszky Éva bűvölt el fiúkat és lányokat egyaránt.

Közben már mindenki a másnapi tanfolyamzárásra gondolt...

Dim lights Embed Embed this video on your site

A PRE-KOSok számára holnap véget ér az egyhetes intenzív médiaízelítő. A tanfolyamzárón pedig kiderül, ki lesz az a hallgató, aki teljesítményével elnyeri az ösztöndíjat, azaz: a 43. évfolyamon megkezdheti tanulmányait szeptember 24-én.

HamzaJ-kos41-prekos2011

Hamza Judit (KOS-41.) interjúra készen, a háttérben M. Náthon Andárs (KOS-40.) a 4. nap videóblogját vágja, illetve már készen is van?

Kalmár jeges Csaba blogja ITT.

Jenei Brigitta (KOS-41.) blogja PíDzsíről, a szexi KOS-ról ITT.


PRE-KOS hét: 1. nap, 2. nap, 3. nap, 4. nap, 5. nap

Keresés