Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

PRE-KOS ösztöndíjak: negyedmillió forint! (2013 tavasz)

KOStoló

prekosgyoztesek

Polyák Zoltán és Terhes Mária megosztva nyerte a 250 000 forintos ösztöndíjat a PRE-KOS-on, a Komlósi Oktatási Stúdió ingyenes Nyílt Hétvégéjén.


Augusztus 22. és 28. között ÚJABB PRE-KOS, ÚJABB ESÉLY!


NULLADIK NAP, ahogy az minden „fesztiválon″ illik: szakmai látogatás a Magyar Televízióban

1A KOS-os Nyílt Nap programjai már pénteken elindultak:
a csipet-csapat
a Magyar Televízió székházában nézett körül, ahol többek között lehetőség volt blue-box-ban időjárást jelenteni és ember-nagyságú
tv-macit ölelgetni.

2 3

ELSŐ NAP: sport, nemsport, film, nemfilm a Sajtóházban (+ rádió- és tv-múzeum-látogatás

Szujó Zoltán – az egykori RTL Klubos, jelenleg MTVA-s műsorvezető – inkább mesélt,
R. Kárpáti Péter (nemcsak sorozat)színész viszont meg is mozgatta a riporterjelölteket.

4 rk

Délután jöttek aztán csak az igazi izgalmak: rághattuk a KEFE-t. A második Kos Elsőfilmes FEsztivál öt döntőbe jutott kisfilmje közül a zsűri egyhangúan Balázs Dániel (KOS-43.) rendhagyó videóját tartotta a legjobbnak. S a PRE-KOS résztvevői is szavazhattak: Szórád Máté (KOS-39.) nyerte a közönségdíjat.
Képeinken a zsűri – Bakonyi Péter (KOS-22.), a Duna Tv intendánsa, Bus István (KOS-12.), a Playboy főszerkesztő-helyettese, Ráday Mihály, Kossuth-díjas operatőr, R. Kárpáti Péter színész-rendező –, illetve a fődíjas és Józsa Gábor (KOS-45.) fesztiváligazgató a kamera előtt.
7 KEFEBalazsDaniel43JozsaGabor45

9

Aki pedig még mindig nem fáradt el, este sport-kommentátorként is kipróbálhatta magát, és egyből labdarúgó BL-döntőt közvetíthetett, persze csak off-tube, azaz tubusból, a budapesti KOStúdióból.

Meglepően sok reményteljes közvetítést hallottunk az újoncoktól, a legkiemelkedőbb ebben talán Koczó Dávid, továbbá a képen látható Polyák Zoltán és Varga Ákos (jobbról) volt; másnap, a Forma-1-ben mindenki remekelt.

MÁSODIK NAP: minden mozgásban – ki elfele, ki befele, de mindenki médiaközelben

kez

10_copy

Miközben az öreg KOS-osok vizsgáztak a másodikon, a PRE-KOS-osok sem tétlenkedtek, egy emelettel lejjebb: rájuk is különböző éles, amolyan mélyvíz-próba feladatok vártak egész nap.

Végül délután négy órakor összesítésre kerültek a pontok. Ketten örülhettek igazán: Polyák Zoltán és Terhes Mária összesen negyedmillió forintos ösztöndíjat vihetett haza nyílt hétvégés teljesítménye jutalmául. Ők tehát jelentős tandíj-kedvezménnyel kezdhetik meg médiatanulmányaikat 2013 szeptemberében. További kilenc hallgató felvételi mentességet nyert.

A végén még mindenki összeállt egy képre: a befutott egykori KOS-osok a falról, az újságok címlapjairól és előttük a nagyreményű újoncok együtt mosolyogtak a kamerába. 

TablokepNagyPRE-KOS2013majus

Szöveg: Kocsis-Meriadt Brigitta (KOS-45.)
Fotó: Buzek Bence (KOS-44)


Keresés