Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Farkasszemet néztek a Nagy Testvérrel (2011)

Augusztus 25.: a kamerapróbák napja

teveszekhaz-1csop02

Szinte minden PRE-KOS hallgató a kamera elé ült a második napon. Volt, aki körkapcsolásos közvetítéssel, akadt, aki előbb jófiúként, majd egy hirtelen váltással igazi vagányként mutatkozott be két percben. Két csoport a Magyar Televízió Látogatóközpontjában járt, a sportosok első „szakmai” óráikon bepillanthattak a média világába. Négyen az FTC nyílt edzése utáni sajtótájékoztatón kérdezhették a Fradi labdarúgóit. A klub kommunikációs igazgatója, Féderer Andrea, az esti sajtótájékoztató vendége volt. VIDEÓ a cikkben!

A KOS-ban a felvételi része a kamerapróba, ahol minden leendő hallgató két percben bemutatkozik. Nincs sablon, vagy vezető, mindenki önállóan dönti el, hogyan hozza magát közelebb leendő tanáraihoz. A PRE-KOS-osok kamerapróbáján a stúdiólámpák nélkül is elérte a hőmérséklet a harminc fokot a műteremben, amit az izgatott hallgatók még ennél is jóval többnek éreztek. Még minden idegen volt számukra: a „Nagy testvér” szeme, a mikrofon, a kontroll-monitor, a visszaszámoló stúdióóra, a green-box… A legfrissebb kosok azonban profiként kezelték a körülményeket!

Négy szerencsés sportos hallgatót sorsoltunk ki szerdán este, akik Sebők Zoltán (KOS-41.) vezetésével a Ferencváros focicsapatának nyílt edzése utáni sajtófélórára mehettek. Előzetesen úgy tudták, egy sajtótájékoztatón vesznek majd részt, ahol megfigyelhetik egy ilyen esemény menetét. Legnagyobb meglepetésükre azonban már ők kérdezhették Csizmadia Csabát, Lisztes Krisztiánt és Tóth Bencét. A PRE-KOS-on a továbbiakban is készülünk hasonló mélyvízbe dobással!

Huszonöt hallgató a Magyar Televízió Látogatóközpontjában ismerhette meg a köztévében zajló munkát. Időjárás-jelentés, súgógépről olvasás is szerepelt az mtv-túra programjában.
A második napi sajtótájékoztatón az FTC kommunikációs igazgatója, Féderer Andrea volt a vendég. A KOS 21. évfolyamának ösztöndíjasa korábban írt a Playboynak és a CKM-nek, dolgozott az RTL Klubnál és a Magyar Televízióban is (Híradó, Kékfény). Forgatott Guatemalában, Nicaraguában, Costa Ricában szegény sorsú gyermekekről. Ezekről az élményekről, a háttérmunka fontosságáról és természetesen a Fradiról is beszélt a sajtótájékoztatón.

A PRE-KOS tovább pörög: folyamatosan mennek a tévélátogatások, holnaptól egy-egy csoport híradózik, a hétvége pedig külső helyszíneivel a megannyi kulisszatitok mellett kreatív feladatokat, közös sportolást és rengeteg mókát ígér!

Dim lights Embed Embed this video on your site

teveszekhaz-1csop02

teveszekhaz-1csop03

FedererAndi-prekos-sajttaj02

FedererAndi-prekos-sajttaj04

A PRE-KOS első napjának összefoglalója Kocsis Péter (KOS-41.) videónaplójával ITT.

Jenei Brigitta (KOS-41.) blogja ITT.

Keresés