Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Harmadik nap: kamerapróba és busológia

Volt egyszer a KOSnak egy Bus István nevű diákja, aki ma már a Playboy főszerkesztő-helyettese. Az ifjú Bus berobogott a stúdióba, kijelentette, hogy ő márpedig tévés akar lenni, és ezzel a lendülettel dobta le magát az első kamerapróba helyszínéül szolgáló kis szoba székébe. Az ott „elkövetett” két percét kazettán megkapta, majd büszkén tárta családja elé. Néhány másodperc elteltével ugyanezzel a büszkeséggel dobta sutba a tévés karrier lehetőségét, megmaradva inkább a jól bevált írott sajtónál.

Komlósi Gábor ugyanerről az esetről, ha jól emlékszem, úgy nyilatkozott, közös megegyezéssel Bus Istvánnak inkább más tehetségeit kezdték feszegetni.

Tegnap megvolt az én kamerapróbám is. Hogy miben reménykedem? Talán abban, hogy a történelem megismétli önmagát, s a KOS tanári gárdája lelkes bányászként aknáz ki belőlem minden mást, ami nem feltétlenül a kamerában való szerepléssel függ össze. Például írni nagyon szeretek, ebben is hasonlítok Bus Istvánra, persze nem akarok tippeket adni..

Hogy mi a legjobb a Playboy főszerkesztő-helyettesében? Hogy nem egy fantom, nem olyan, mint az alapító, mára már milliomos kis kéjenc öregúr, mert eljött, előadást tartott, láthatóvá és kérdezhetővé vált. Azt mondta, amikor szerkeszt, benne van a leadás hajrájában, annyira felpörgeti, hogy az érzés jobb, mint a szex. Ide nekem egy lapot, hadd próbálom ki!

Kalmár Csaba

Keresés