Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Kérdések a PRE-KOS (2015 január) előtt XII.

„Zabálják” az új médiamunkásokat

RidegHajduERTEKELESMajdnem egyforma ruhában jártak...
A KOS-ban készült archív képen Hajdú Péter, 
amikor még csak riporter volt és Rideg Richárd, 
amikor még csak riportertanonc volt.
Azóta mindketten nagyot léptek a médialétrán.

Kerdezz

Az 50. évfolyamát indító KOS-ban is jogosan tesszük fel a kérdést: mennyi újságíróra, riporterre van még szükség Magyarországon?


KOSlogoMikrofonKorZsukk2013Web

A válasz: egyre többre.
Miközben olykor elbocsátásokról is hallani, ÚJ MUNKAHELYEK IS SORRA ADÓDNAK: NEMCSAK A TELEVÍZIÓ- ÉS RÁDIÓADÓK SZÁMA NŐ ROHAMOSAN, NEMCSAK ÚJSÁGBÓL VAN EGYRE TÖBB, AZ INTERNET, A WEBOLDALAK, AZ ÚJ ÉS ÚJ HÍRPORTÁLOK VALÓSÁGGAL „ZABÁLJÁK” AZ ÚJ MÉDIAMUNKÁSOKAT.
 Egyre több cég, intézmény, hivatal alkalmaz „sajtós munkatársat” (referens, beszédíró, szóvivő, sajtófigyelő, kommunikációs munkatárs), nem beszélve a gombamód szaporodó eseményekről: a csapatépítő tréningektől a konferenciákon át a sporteseményekig mindenütt szükség van moderátorra, műsorvezetőre. Szóval, van lehetőség, bőven!

TOVÁBBI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK
prekos_logo a PRE-KOS-ról ITT!


Ráadásul az ingyenes NYÍLT HÉTVÉGE még csak (félig komoly) JÁTÉK: az itt szerzett tapasztalatok alapján eldöntheti, van-e igazából kedve, tehetsége ehhez a pályához. S, ha – a legrosszabb esetben – „kiszeret” a médiából, még mindig gazdagabb lett egy csomó élménnyel, amelyeket ráadásul nemcsak a szerkesztőségekben hasznosíthat. Meglátja: az élet más területein is mennyivel magabiztosabb, jobb fellépésű lesz, ha belekóstol ebbe a feszített világba!

HagyomanyosKOSslide.jpg

Keresés