Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Negyed-negyedmillió forint a két PRE-KOS-győztesnek (2011)

Nagy Viktor és Varga Márton ösztöndíjas

nagyviktorget ért a PRE-KOS nyílt hét. Az ingyenes „médiaKOStoló” utolsóvargamarci napján a tanfolyam zárásaként két hallgató kapott fél-fél ösztöndíjat, 250-250 ezer forint értékben (ez egy félév tandíjának felel meg).

A PRE-KOS vezető tanárai, valamint a korábbi KOS-hallgatók, akik a nyílt héten a csoportokat vezették, együtt választották ki a két tehetséget. További huszonkét PRE-KOS „kitűnően teljesített” minősítést kapott az emléklapjára. A PRE-KOS valamennyi hallgatója teljesítményével felvételt nyert a 2011/12-es, vagy a 2012-es tanévre!

A PRE-KOS közel hatvan hallgatója minden előzetes várakozásunkat felülmúlta. A kezdeti visszafogottság a második naptól hatalmas lendületbe csapott át, és nem egy, vagy két, hanem több tucat tehetséges fiatal és fiatalos hallgató érezte úgy: élete nagy lehetősége előtt áll!

Ennek megfelelően az egy hét elteltével komoly fejtörést okozott a 14 (!) értékelőnek, hogy a lehető legobjektívebben döntsön a végső győztes kilétéréről. Azonban annyira sokoldalú hallgatók érkeztek a nyílt hétre, hogy a vezető tanárok és a legkisebb KOSokat folyamatosan terelgető tanársegédek számára világossá vált: itt nem „egy lesz, aki mindent visz!”

Csak jöttek és jöttek a nevek, végül huszonhárman (!) kerültek fel a papírra. Fájó szívvel szűkítettük tovább a kört, mire az utolsó szavazásnál folytamatosan két név köszönt vissza és haladt fej-fej mellett. Sokoldalúságának köszönheti, hogy végül meggyőző fölénnyel nyert:

Nagy Viktor és Varga Márton.

(bemutatkozó filmjük a nevükre kattintva látható!)

        nagyviktor               vargamarci

  

A döntő voksolásnál szavazatot (és nem is egyet!) kapott még:
Bakonyi Álmos, Drahos Gábor, Dudás Adrienn, Dudás Gabriella, Klein Ron, Rontó Borisz, Szedmák Zita, Szentkuti Anna és Ujvári Panna.

Kitűnően teljesített (azaz kreatív ötleteivel / írásaival / meglátásaival / kérdéseivel / közvetítésével kitűnt):
Balázs Dániel, Boros Tamás, Kalmár Csaba, Kiss Ágnes, Kotányi Ádám, Lakos Roland, Menyhárt Milán, Molnár Ágnes, Németh Vivien, Pintér Luca, Stumpf Kata, Váczi Andrea és Zérczi László.

Köszönjük a korábbi és jelenlegi KOS-hallgató tanársegédek munkáját, nélkületek nem lehetett volna olyan lendületes a PRE-KOS hét, mint amilyen lett:

PatakiGabor35Pataki Gábor (KOS-35.),

AfraMarietta40FelremolsolyMNathonAndras40PortreÁfra Marietta, M. Náthon Adrás (KOS-40.),

HamzaJudit41PortreLofarokJeneiBrigitta41KocsisPeter41ProfilMolnarAdamGyula41Mucsi_Dorina_41PortrePatakiDimitra41ZsanerSebokZoltan41ForditottSzijjartoAnita.jpg
Hamza Judit, Jenei Brigitta, Kocsis Péter, Molnár Ádám Gyula, Mucsi Dorina, Pataki Dimitra, Sebők Zoltán, Szíjjártó Anita (KOS-41.),

BartisLszl42HegedusGabor42VeszaboNoemi42Bartis László, Hegedűs Gábor, V. Szabó Noémi (KOS-42.).


Mindenki úgy lépett be a Sajtóházba délután egykor, hogy már az esti tanfolyamértékelés járt a fejében...

A nemsportosoknak Németh Andrea festőművésszel indult a nap. Andrea édesapjának, Németh Józsefnek a fotóiból látható kiállításon szorgoskodtak a nemsportosok a Mikszáth teremben. A sportosoknak Sipőcz József, illetve Harle Tamás tartott órát.

Dim lights Embed Embed this video on your site

Aztán érkezett Suba Kata és a maratoni (közel 180 perces) óráján egyszerre „ütötte ki” a két sportos csoport majd' harminc hallgatóját. Hír, szövegírás, felkonf, alámondás, temérdek szakkifejezés és kemény kritika a Telesport szerkesztőnőjétől.

SubaKata-prekos2011-02

Jó adástükör nélkül nincs TeleSport!

A nemsportosoknak sem volt rövidebb a délután: híradót készítettek, majd adás után értékelte őket Komlósi Gábor.

Az esti sajtótájékoztató vendége ezúttal Hajdú B. István volt. Jöttek a tanulságos sztorik az ellenállhatatlan hajdúbés humorral. Pisti ugyan fél nyolckor kilépett a Sajtóház kapuján, ám az esti beszélgetős tanfolyamzárásra Suba Katával együtt visszatért a Hafér-kávézóba, és egészen éjfélig maradt az immár KOSsá érett hallgatókkal. 

HajduB-NagyV-prekos2011-01

Mellettem az utódom? (Hajdú B. István és Nagy Viktor)

prekos2011-haferban-KolozsiI

Kalmár Csaba blogja ITT.

Jenei Brigitta (KOS-41.) blogja ITT.


PRE-KOS hét: 1.nap, 2. nap, 3. nap, 4. nap, 5. nap, 6. nap.

Keresés