Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Ki nyer ma? (2011)

Játék és média öt percben

Kedves Gyerekek! Ma egy találós kérdést teszek fel nektek. Olvassátok figyelmesen, és gondolkozzatok! A megfejtés nem egyszerű, de nem is lehetetlen.

Adott tehát egy személy, aki tágra nyílt szemekkel, áhitattal és szélesre húzott szájjal figyeli a zajkeltő eszköz telefoncsörgését, nagy tányér vagy éppen kis kolomp hangját, aki szerény, visszahúzódó hölgyeket vesz rá, csináljanak hatalmas vihart maguk körül. Ugyanő kuncogva emlékezik a négerre, akit Latinovits Zoltán kitessékelt a stúdióból, mert úgy gondolta, Góggal és Magóggal is épp elegen vannak. Vajon ki lehet ez a személy, akinek bennfentességét mi sem jelzi jobban, hogy kirúghatta volna mindannyiunk „Antalimrusát”, mert határozottan megkérték a nevettető eltávolítására? Arról nem is szólva, hogy szabálytalan időközökben sejhajok tűnnek fel egy-egy monitoron, mely monitorok közvetve vagy közvetlenül éppen az általunk keresett személyhez köthetőek! Na, vajon ki lehet ő, aki tollal ajándékozza meg az írót, aki viszont a tollat félretéve más, henger alakú szerszámmal igyekszik anyagot gyűjteni? És persze még sorolhatnék sok-sok adatot, hogy mélyvízben egy plüss a mentőöve, hogy lemezlovas nem lenne belőle, de az örökzöldet szereti, és az ötvenkilenc nála sosem lehet ötvennyolc vagy hatvan.

Nos, dereng már? Talán meg is van a megfejtés? Vagy fogalmatok sincs? Érdemes gondolkodni, erőltetni a fogaskerekeket, mert helyes megfejtőnk plusz pontot kap az ösztöndíjhoz!

Kalmár jeges Csaba
PRE-KOS 1.

Keresés