Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Lányokkal egy öltözőben! (2011)

Nem sportos majdnem újságírók kalandjai a Vasas-pályán

vasasmezekGantner Ádám csillogó fejtetővel, libazöld karórában és -közhellyel élve- az utca porától kissé szürkülő kék sportcipőben ücsörög a PRE-KOS sajtótájon, várva, hogy lerántsák a leplet latorságáról. A kérdések természetesen záporoznak rá, s Gantner Ádám kezd zavarba jönni. Talán nem is gondolta volna, hogy ennyire szurkálós-turkálós a vele szemben ülő társaság. Figyelem a kérdezőket, beazonosítom őket, hiszen jó pár napja már együtt „űzzük az ipart” a Sajtóház falai között, tudom már, ki, melyik csoportba tartozik. Egyértelműen a nem sportosok „kínozzák” az írót, a két sportcsoport visszafogottabb.

De lapozzunk vissza a Féderer Andrea nevével fémjelzett sajtótájra. Mi, nem sportosok, elsősorban az újságíró szakmájának, személyiségének hátterére voltunk kíváncsiak, míg a sportosok a Fradihoz kötődő munkájára, játékosok és edzők leigazolására. Összehasonlítás? Korántsem, hiszen mindenki a saját érdeklődési területén tud igazán nagyot nyújtani. Így lehetséges, hogy én minden bizonnyal megkukulnék, ha egy számomra ismeretlen sportolóval kéne interjút készítenem, s lehet, egy sportosnak is fejfájást okozna egy performance a Kolibri Színház stúdiójában.

PreKOS-vasaspalya-MarciLucaNem vagyunk sportosok, ám a sportot szeretjük. Így teljesen egyértelmű volt, hogy a PRE-KOS-on kedvenc csoportom, az NS-1 -természetesen magam is e magot erősítem- sem vonta ki magát a sportnapból. Forgathattunk stand up-okat, odalépős interjúkat a kispálya mellett, ahol a többiek fociztak. Forgathattunk volna. De bennünket más érdekelt. Klikkesedtünk, ahogy megkaptuk már többször. Felkutattuk a háttért, olyan helyekre jutottunk be, ahol talán sok Vasas-szurkoló sem járt még: a mezeket őrző raktárba, a mosodába, a játékosok öltözőibe. Kezünket belemerítethettük medencéikbe, tornázhattunk súlyzóikkal, és a masszázságyakat csak azért nem próbáltuk ki, mert nem tudtunk megállapodni, ki legyen a masszőr.

A Vasas kiszolgáló személyzete nagyon készséges volt: kedvünkre forgathattunk a nagy pályán, megkapva minden szükséges dramaturgiai eszközt, megteremtve minden feltételt. A végére pedig jöjjön egy igazi csemege, nesze nektek sportosok, akik rúgtátok a bőrt: kis csapatunk szemtanúja volt, ahogy egyik gyönyörű hölgytagunk mezcserét imitálva kibújt a Vasas-pólóból!

A Vasas-sportnapról Kalmár jeges Csaba nem sportos blogját olvashattátok.

Keresés