Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Ösztöndíjesővel zárult a PRE-KOS

5x50.000 Ft talált gazdára!

Lezárult a januári PRE-KOS, ahol most kivételesen tehetséges fiatalok próbálták ki, milyen az élet a Komlósi Oktatási Stúdió falai között. Éppen ezért nem is tudtunk egy valakit kiemelni, hanem öt ifjú titán között osztottuk meg a negyedmilliós ösztöndíjat!

DSCN3396
Az ösztöndíjasok:
Szilágyi Bella Brigitta, Molnár Ilie Dániel,
Isztl Melánia, Hatos Szabolcs és Németh Marietta

Aki esetleg nem tudott eljönni a nyílt hétvégére, ne búsuljon: a február 6-án rajtoló félévben még elkezdheti médiatanulmányait, hiszen január 30-án (szombaton) 14:00-tól újabb felvételit tartunk!

Hatos Szabolcs, PRE-KOS ösztöndíjas résztvevő beszámolója a nyílt hétvégéről:

Leendő médiamunkások találkoztak a Sajtóházban

Televíziózás és újságírás iránt érdeklődő fiatalok találkoztak szombaton, Budapesten. A Komlósi Oktatási Stúdió hagyományos nyílt napján, a PRE-KOS-on a jelentkezők kipróbálhatták magukat híradósként a kamerák előtt, praktikus ismeretekre tehettek szert és ösztöndíjért vetélkedhettek a Vörösmarty utcában.

„Nem csökken a felvevőpiac, szükség van az újabb és újabb tehetségekre” – nyitotta meg a nyílt hétvégét Komlósi Gábor, a Komlósi Oktatási Stúdió igazgatója, majd „bátorításként” elmondta, hogy akár a labdarúgó-válogatott Eb-részvétele is új munkahelyekkel kecsegtethet a médiavilágba vágyók számára, ezért érdemes élni a kínálkozó lehetőségekkel.

Arról, hogy az iskolaalapító nem a levegőbe beszélt, amikor azt mondta, hogy a KOS-ban mindenkit a mélyvízbe dobnak, kisvártatva megbizonyosodhattak a Sors teremben helyet foglalók. Az első próbatétel máris ádáz harcot hozott az idővel, a lelkes jelentkezők azonban sikerrel vették az élő műsorból való elköszönés feladatát.

A folytatásban Kocsis-M. Brigitta szerkesztő-műsorvezető, az intézmény oktatási igazgatója ismertette a nap programját, de szólt az ösztöndíjversenyről is, melyet a hétvégén legjobban teljesítő fiatal nyerhet majd meg.

hatos2

A riporteriskolába jelentkezők értékelése Kocsis-M. Brigitta és Komlósi Gábor feladata lesz
Fotó: Hatos Szabolcs

Az első találkozást követően elérkezett a bemutatkozások ideje. Erre a próbára már stúdiókörülmények között került sor, a leendő hallgatók az „éles kamera” színe előtt vallhattak magukról egy percben.

Déltől interaktív operatőri és rendezői alapismeretekről szóló előadásra várták a következő (?) „komlósisokat”, akik Kálmán Istvánnak, az Objektív Stúdió vezető operatőrének tehették fel kérdéseiket. A Mikszáth teremben jelenlegi és leendő hallgatók találkozhattak, így az ifjabbaknak a jegyzetelés mellett volt lehetősége az idősebbektől tudakozódni a vasárnapi vizsga várható követelményeiről és a riporteriskolás mindennapokról is.

Kora délután sportos és „nem sportos” programot kínált az órarend. A kettes csoportba tartozó fiatalok a Petőfi TV kulisszatitkaiba kaptak betekintést Kerekes Péter tolmácsolásában, előbbi társaság tagjai pedig élőben közvetíthettek a közeli általános iskola tornatermében sorra kerülő focitornáról. A csapatok összecsapása egyébként kiegyenlített küzdelmet, kiváló hangulatú és gólokban gazdag perceket hozott.

hatos1

A tornacsarnokban vidám hangulatú mérkőzéseket vívtak egymással a csapatok
Fotó: Hatos Szabolcs

A szombati nap záró programjaként Kocsis-M. Brigitta híradózással kapcsolatos órája után a hallgatók Erős Antónia vagy éppen Azurák Csaba „bőrébe bújva” próbálhatták ki, hogy milyen felkonferálni egy esti hírműsor bejátszóját. A választható riportok között népszerű témák, a legújabb Csillagok Háborúja film kasszasikere és a Hosszú-ügy kaptak helyet, ezekhez írtak saját be- és elköszönő szövegeket az intézmény nyílt napján résztvevők, melyeket aztán felvételre mondtak.

Keresés