Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Pataki Dimitra (KOS-41.) blogja (2011)

Kikötöttek a kedvünkért

Szombat is volt, meleg is, ami a jövendőbeli kis KOSok számából is látszott: a szokásosnál kevesebben voltunk – legalábbis mentor/tanársegéd kollégáim ezt mondogatták. Nekem ez volt az első napom, így ebben a kérdésben kénytelen vagyok rájuk hagyatkozni.

Érdekes programnak ígérkezett a Hamza Judit, Sebők Zoli páros vezette sajtótájékoztató, s az is volt. Gantner Ádám, a KOS 21. évfolyamának egykori hallgatója, s nem mellesleg az „Ősz Jeruzsálemben”, a „Kissinger és én”, valamint „A [email protected]” című sikerkönyv írója remek interjúalanynak bizonyult. Az első fél órában a sajtótájékoztatót levezénylő mentorok bombázták kérdéseikkel, melyekre Ádám készséggel és kiváló humorral válaszolt. Válaszai segítségére voltak, illetve lehettek volna az új reménységeknek, de sajnos a következő fél órában csak kevés igazán jó kérdés hangzott el.
GantnerAdam-prekos2011-02Valamiért leragadtunk a szexista nőcsábász témánál. Záporoztak a kérdések, firtatva Ádám becsületességét, etikusságát, nőgyűlöletét, barátnőjével való kapcsolatát. Utóbbival kapcsolatban elhangzott egy frappánsnak tűnő, ám a jó ízlés határait enyhén súroló kérdés is, miszerint ha – ahogy Gantner mondta -, a neten nincsenek 10 pontos csajok, akkor a szintén a hálón megismert párja sem éri el ezt a szintet? A kérdés jó, zavarba ejtő, humoros...

Lehetett volna, ha az említett hölgy nem ült volna az újságíró palánták között… Le a kalappal előtte, mert a szeme se rebbent! Rövid hebegés-habogás után Ádám kivágta magát, és párja is megnyugodhatott, hiszen kiderült, ő bizony 11 pontos nő!

A szex témát egy írás-technikai kérdés törte meg, amiért az egykori újságíró növendék igen hálás volt. Elmondta, hogy irodalmi szempontból első könyvét tartja a legjobbnak, számára az a legkedvesebb. Mesélt arról, hogy második könyvének címébe Kissinger nevét csak hatásvadászatból írta bele, nem a szállodaipari dolgozóként megesett találkozásukról szól a mű.

A következő előadást iskolánk igazgatója tartotta, az élő adás varázsáról, azaz a tévés bakikról. Sejthető, hogy ez bizony vidám órája volt a napnak: Gábor sztorijait vette a „közönség”, s bízzunk benne, hogy tanácsait is megfogadják majd a jövő legújabb reménységei.

PreKOS-vizisprint-interjuA napot a Városligetben zártuk. V. Szabó Noémi ismertetett meg bennünket a „Művészet a tavon”. című kiállítással. Kiváló előadása nagy segítségére volt a riporteri ambíciókat dédelgető ifjúságnak az újabb stand up-ok, élő bejelentkezések elmondásában. A hangulat a tetőfokára hágott, amikor a „prekosok” egyike végre szóra bírt egy, a Vízisprint versenyen résztvevő kenust, aki a kedvéért nem csak kikötött, válaszolt, de még két puszira is kapható volt.

Naná, nem akármilyen „prekos” hölggyel volt dolga!

Pataki Dimitra (KOS-41.)

Keresés