Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

PRE-KOS: praktikus tanácsok kezdő médiásoknak

PRE-KOScsapoDatumNelkulHogy ne csináljanak hülyét belőled!

Az ugratásokat úgysem úszod meg a szerkesztőségekben!

(Rosszabbik esetben nemcsak szenvedő alanya, de áldozata is lehetsz: rúgtak már ki amiatt riporter-tanoncot, mert úgy megtréfálták, hogy nem tudta elkészíteni az anyagát. :-()

DebreceniRitaBaranyAnnaa2010Allee


TOVÁBBI INFÓK A NYÍLT NAPRÓL (PRE-KOS) ITT!


De a KOS-ban – s részben már a NYÍLT NAPON – megtanulhatod, mire kell a leginkább vigyáznod:

• ha azt kérik, hozd be a tükröt, véletlenül se emeld le a falról, vagy vedd ki a táskádból. Nem nézegetni akarják magukat. Adástükröt (adásmenetet vagy oldaltükröt) kérnek, kinyomtatva.

• ha a hírolvasó szövegben minden egyes bekezdés után látsz egy bekarikázott számot, ne hidd el, hogy az a szövegrészben szereplő szavak száma (és pláne ne hagyd, hogy veled számoltassák le)! A 916, vagy 20 csupán azt jelzi, melyik hírblokkban, hány órakor hangzott el először az a hír.

• ha első forgatásod előtt nyomatékosan felhívják a figyelmedet, hogy te vagy a forgatócsoport főnöke, s mindenki csak a te utasításodra csinálhat bármit, nagyon vigyázz, mert lehet, hogy mondjuk a focimeccs végén jössz csak rá, hogy az operatőr csak „falból″ fordult 90 percen át jobbra-balra a kamerával, be se kapcsolata, egy másodpercet sem vett föl az eseményből, hisz te nem mondtad neki, hogy „induljon el″...

BŐVEBBEN a PRE-KOS és a KOS óráin, gyakorlati foglalkozásain.

A PRE-KOS-sal kapcsolatos
további cikkek ITT!

Keresés