Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

PRE-KOS napló 6. (2013 nyár)

Megérte eljönni
a Nyílt Hétre?

MTV_8300

Németi Kitti gondolatai a finis előtt:

Ez már a sokadik napunk, itt, a KOS-ban. Ha csokorba kellene szedni, mennyi új élményt és tapasztalatot szereztünk ez alatt a pár nap alatt, azt hiszem, jó sok virágszálat kellene belecsempésznünk: kamerapróbák, a rengeteg stand up, Novák András, Kertész Enikő, Szilágyi Béla, látogatás az MTV-székházban, és nem utolsó sorban Komlósi tanár úr és a tanársegédek tréfás, tanulságos történetei és tanácsai. Óriási élmény volt ez mindannyiunk számára.

Minden KOS-ban eltöltött nap egy kicsit átformál: egy kicsit elbizonytalanít és egy kicsit megerősít. Néha kicsit megijeszt, máskor inkább feltölt. Egy biztos: valamivel előrébb visz az igazi személyiségedhez. Túllépsz a határaidon és megtapasztalod, mire vagy igazán képes. Akár váratlan helyzetekben is. Improvizáció? Talán, de úgy érzem több annál.

KEK_8170A hét során sok mindenre lehet számítani, készülni nem tudsz rá. De nem is kell. Ki fogják hozni belőled a maximumot. Tulajdonképpen ezért is jöttünk ide. Minden óra és minden feladat olyan élmény, fel sem tűnik, hogy ezzel tanulunk a legtöbbet.

Reménykedve, izgatottan és csillogó szemekkel várjuk az utolsó napot. Ez már tényleg a célegyenes. Azt, hogy ki hogy fogja zárni ezt a hetet, még senki sem tudja biztosan.  Valaki csak „benézett”, másoknak még útkeresés volt. Akadt olyan, akinek a versenyt jelentette, néhányunk számára mindkettőt.

A legtöbbünk életében mégis ez egy újdonság volt, egy kihívás.  És mint minden kihívás, ez is magában hordozta a kudarc lehetőségét. Féltem én is, mint mindenki. Lehet, kudarcot vallok, kiderülhet, hogy mégsem vagyok jó erre a pályára. Az ember sikerélmény nélkül elvan egy darabig, de mi történik a „darab” után? A félelem természetes dolog, a kockázatban pedig legalább 50 százalék esélyed van a sikerre is. Azt hiszem a sikerélmény ezért is olyan nagyszerű dolog, mert az ember bizonytalan dologba vágja a fejszéjét. Mégis, ha most feltenné nekem az „utca riportere” a kérdést: Megérte eljönni a PRE-KOS nyílt hétre? Azt felelném: az nem kifejezés.

Németi Kitti

Keresés