Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

PRE-KOS-osok sikerei

Barátok közt, Rádió Dabas, Hathárom.hu

PreKOS-VasasFradi-lelatoA PRE-KOS hallgatói közül öten tanulmányaik mellett már a „terepen”, élesben gyakorolhatják a média világának különböző oldalait. Természetesen igaz a közhely, hogy sok mindennek úgy kell alakulnia, hogy… De a lehetőség adott! Balázs Dániel, Boros Tamás, Klein Ron, Nagy Viktor és Rontó Borisz első lépései a médiában.

NagyViktor-prekosNagy Viktor még fel sem fogta igazán, hogy tizenhét évesen a PRE-KOS ösztöndíjasa lett, máris egy újabb lehetőséget kapott: egy kisebb szerepet a Barátok közt sorozatban.
„Már játszottam főszerepet egy játékfilmben, de érdekel a szappanoperák világa is. Igazából szerencsésnek mondhatom magam, mert mindig is a média és a színészet állt a legközelebb hozzám, arra viszont gondolni sem mertem, hogy két héten belül mindkettőbe belekóstolhatok. Naponta megkapom a kérdést: melyiknek örülnék jobban, állandó szerep a sorozatban vagy a KOS és ezzel együtt a sportriporterkedés? Nem hiszem, hogy nagyszavakkal kellene dobálóznom, mert bármi megtörténhet, de egy biztos, a színészkedést hobbinak tekintem. Amióta az eszemet tudom sportriporter akarok lenni és ha ehhez még hozzáveszem a példaképem, Hajdú B. István és a tanári kar elismerő szavait, akkor nagyot billen a mérleg a KOS felé.”

 

BalazsDani-prekos-mikrofonnalBalázs Dániel majd’ egy éve járt először a Rádió Dabasnál. Akkor is, most is hírszerkesztőt keresett a Pest-megyében fogható FM. Dani még a PRE-KOS előtt döntötte el, hogy elmegy, és megméretteti magát. Az intenzív hét után el is ment, és…:
„A többséget haza is küldték, összesen ketten maradtunk azok, akikkel a hangfelvétel után is elbeszélgettek. A PRE-KOS egy hete alatt kapott gyakorlati tanácsok, útmutatások, kis színes infók bizony nagyon jól jöttek a válogatáson!”
A hangfelvételek, a próbahírek írása és az elbeszélgetések után pedig Dani maradt kettőből az egy, aki gyakornokként elkezdhette a munkát a Rádió Dabasnál…

 

Hárman a Hathárom.hu-nál: az internetes sportportálnál (KOSosokkal teli szerkesztőség!) járt Boros Tamás, Klein Ron és Rontó Borisz. Sportteszttel kezdték a „castingot”, mindhárman remekül teljesítettek az ötven pontos kvízben. „Tényleg nem sikerült rosszul a teszt!”- kezdte Borisz az élménybeszámolót. „Megérte elmenni a Hatháromhoz, belepillantani ebbe a munkába, hallani a lehetőségekről. Sok mindentől függ, hogy el tudjuk-e kezdeni a munkát az oldalnál, de öröm, hogy elindulhattunk az úton…”

           BorosTamas-prekos         KleinRon-prekos       rontoborisz

Boros Tamás és Klein Ron a híradós feladatra készül, Rontó Borisz a Fáy utcában stand-upol

Keresés