Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Rajt talkshow-val és Szujóval (2011)

Elindult a PRE-KOS

prekos2011-segedshow04Közel hatvan fővel elrajtolt augusztus 24-én a PRE-KOS. Miután Komlósi Gábor „Lebeszéljük a médiáról” című előadása után senki nem hagyta el a Sajtóház Mikszáth-termét, a már végzett KOS-hallgatóknak könnyű dolguk volt, hogy a tévés talkshow-kat bemutató produkciójukkal még inkább kedvet csináljanak az újságíráshoz. Szujó Zoltán sajtótájékoztatója volt a hab a tortán.

A kötelező formaságokat (pl.: adatlap kitöltése) hamar letudták a PRE-KOS hallgatók, így izgatottan figyelhették az iskolai életet bemutató rövidfilmeket. Az első előadáson Komlósi Gábor mutatta be a média arcát és határait, ám előadásának címével ellentétben egyelőre senkit nem „beszélt le” a médiáról.

prekos2011-segedshow03

PRE-KOS hallgatók

A közelmúltban végzett KOS-hallgatók saját riportersulis élményeiket elevenítették fel, ám rendhagyó köntösbe öltöztették a „monológokat”. A Segéd-show (hiszen valamennyien a PRE-KOS csoportok segítői lesznek egy héten át) egy televíziós „konzerv-műsor” készítésének fázisait mutatta be a PRE-KOS-osoknak. Teljes stábbal dolgozott a csapat: a hangulatfelelős és a sminkes sem maradhatott ki.

prekos2011-segedshow05-taps

A hangulatfelelős emeli a TAPS-táblát

Az első napot Szujó Zoltán (KOS-19.) sajtótájékoztatója zárta. Az RTL Klub egyik arca (a sportosztály munkatársa – Forma 1, boksz –, emellett három éve sokszor ő ébreszt minket a képernyőről műsorvezetőként) közvetlenségével oldotta a kicsit még visszafogott hallgatókat.

SzujoZoltan-sajttaj02-prekos2011

Szujó Zoltán (KOS-19.) és a két moderátor: Pataki Gábor (KOS-35.) és Áfra Marietta (KOS-40.)

Csütörtöktől beindul a nagyüzem: négy csoportban (két sportos, két nem sportos) kóstolhatnak bele a PRE-KOSok a média világába. Számtalan külső helyszín (tévélátogatás, élő helyszíni közvetítés, KOS-foci, kajak-kenu verseny…) mellett szakmai órák várják őket a Sajtóházban. Minden hétköznapot sajtótájékoztató zár (a szombatot pedig nyitja) egy-egy már befutott KOS-hallgatóval: Szujó Zoltán után érkezik sorrendben Féderer Andrea (KOS-21., az FTC kommunikációs igazgatója, korábban kékfényes szerkesztő, afrikai gyermeksorsok filmre vivője), Gantner Ádám (KOS-21., író), Bus István (KOS-12., a Playboy felelős szerkesztője), Novodomszky Éva (KOS-15, az mtv műsorvezetője) és Hajdú B. istván (KOS-1., sportriporter).

Dim lights Embed Embed this video on your site

Keresés