Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Szíjjártó Anita (KOS-41.) blogja (2011)

Élménytalálkozó

– Tök jó, hogy Te is itt vagy.

– Naná! A tegnapi nap után hol máshol lehetnék?

KOS-osnak lenni életforma, amellyel most már a PRE-KOS-osok is megismerkedhettek. Nem sétagalopp, ahogy az élet se, de minden percéért érdemes létezni. A mai nap még inkább megerősítette ezt. Tévészékház, kamerapróba, sajtótájékoztató. A leendő KOS-osok csak kapkodták a fejüket – na és persze a lábukat –, hogy lépés tartsanak e rohanó csodával.

A Magyar Televízió székházában kezdték a napot a nemsportosok, akik áhítattal és kitörő lelkesedéssel vetették bele magukat az ottani stúdiógyakorlatokba. Olyan volt, mint egy hiperszuper játszótér, ahol minden gyerek álmai játékával játszhat. Kiállhattak a bluebox elé, hogy időjárást jelentsenek, beszélhettek vendégek gyűrűjében a tejjel-sörrel borított medencékről, illetve a kihagyhatatlan KOS-ról. Forgott a kamera, jött a szignál, és máris valóságosnak hatott minden. A mesevilág természetesen itt sem hiányozhatott, hiszen a híradó után a jelmezek birodalmában szembetalálhatták magukat a csöppet sem ijesztő eredeti „zöld szörnnyel”, Süsüvel, és sok egyéb régiség mellett a Futrinka utca lakóival is.

mazsola_es_tade__futrinka_utca_72843_901982

Hiába volt száz fok, a buzgó csoporttagok arcáról semmi sem hervasztotta le a mosolyt. Pedig jól tudták, hogy a csodák palotája után mi vár rájuk: kamerapróba kíméletlen értékeléssel. Kamerapróba. Már rágondolni is rettenet. Főleg azoknak, akik a papírnak – vagy a laptopnak – fogadtak örök hűséget. Kár volt azonban félni. Ezt az akadályt is simán, bukkanó nélkül vették. Lazák voltak, és magukat adták, ami ennél a feladatnál a legfontosabb. Nem akartak színészkedni, nem kívántak senkinek sem megfelelni, csak élvezték, hogy odakint minden tekintet rájuk szegeződik. A rettegett szobából, a stúdióból kijőve azért mindenkinek jól esett pár kedves szó vagy egy mosoly, melyeket mind a leendő csoporttársaktól, mind pedig a mentoraiktól megkaptak. Ezeknek a birtokában, feltöltődve várták hát az est fénypontját: Féderer Andreát.
FedererAndi-prekos-sajttaj03

A hatalmas terem most is megtelt, s a figyelem egy pillanatra sem lankadt. A nemkérdezés félelmei ma is alaptalannak bizonyultak, hiszen záporoztak a kérdések, melyek karvalykarmokkal tartották ott vendégüket. Azonban mint ahogy semmi sem tart örökké, ennek a rendkívüli eseménynek is vége szakadt – sokak nagy bánatára. A levegőben maradt kezek lassan az ölekbe hullottak, és az addig felszólalásoktól hangos terem némaságba burkolózott. No, persze a hangulat közel sem volt szomorú, hiszen mindenki tudta, hogy holnap egy új nap kezdődik, tele sok-sok, számukra ismeretlen, de vágyott élménnyel.

 

- Zsúfolt és izzasztó napunk volt, nem?

- Ne is mondd! Totál kimerültem.

- De holnap azért újra eljössz, ugye?

- Viccelsz? Legszívesebben haza se mennék…

Szíjjártó Anita
KOS-41.

Keresés