Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Tv- és Parlament-látogatás, bor és foci... (2012 nyár)

INGYENES Nyílt Hét, 2012 augusztus

Hogy néz ki egy nap
a NYÍLT HÉTEN?

sportosora-prekos-FB

Érkezés legkésőbb 13 órára a Sajtóházba (itt található a KOS központja, tv-stúdiója és az előadótermek is), de inkább fél órával előbb, mert a tanársegédek (nemrég végzett KOS-hallgatók) már várnak, hogy kérdezhess, beszélgethess, tanulhass tőlük. S lehet, hogy már vár rád valamelyik előző napi televíziós próbálkozásod vagy cikked villámértékelése is (írásban vagy DVD-korongra rögzítve, élőszóval, a szaktanároktól).

MTVKunigundaTablaSzukWeb OrszaghazBp

Az is előfordulhat, hogy aznap épp külső helyszínen kezd a csoportod (akárcsak egy igazi tévés stáb), mondjuk 12.30-kor bő kétórás séta a Magyar Televízióban (a jelmeztártól a stúdiókig, s sok mindent ki is próbálhatsz!) vagy kívül-belül megnézheted az Országházat és persze forgatsz vagy cikket írsz az élményeidről. Esetleg egy nagyszabású celeb-eseményen mutathatod meg rátermettségedet: a Magyar Borok Útja Rali rajtján sürgölődhetsz, sztárok között.

teveszekhaz-1csop02

Eközben a Vörösmarty utcában zajlanak a foglalkozások (de ne félj, nem maradsz le semmiről, másnap megismétlik ezeket az órákat az előző nap külső helyszínen lévőknek). Mondjuk egy óra a televíziós montírozásról (írtó érdekes, akár még egy vágóprogramot is kaphatsz a számítógépedre, amivel otthon gyakorolhatsz), utána egy kis beszédtechnika, majd kulisszatitkok a televíziózás világából, sportosoknak külön is. 

borbelymuhely-illusztracio

Mindig más atéma: hallhatsz, kérdezhetsz a híradózás rejtelmeiről, vagy a meccsközvetítések trükkjeiről, a speciális írottsajtós műfajokról, vagy épp arról, hogyan kell megnyitni egy interjúalanyt.

SzujoZoltan-sajttaj02-prekos2011

A nap zárásaként pedig sztárvendég érkezik (szavazhatsz rájuk, a nyitóoldal jobb oldali hasábjában), akinek a PRE-KOS résztvevői szabályos sajtótájékoztatót szerveznek, ami kérdésözönnel zárul, de külön beszélgetésre, interjúra is lehetőséged nyílik.

Pre-KOS-VasasFradi-lesikamera

De minden nap más lesz. Egyszer az utca emberével kell forgatnod az oktogonon, máskor focimérkőzésre vagy kajak-kenu-fesztiválra mehetsz tv-riporterként, netán rádiós híreket mondhatsz, vagy épp a Forma-1-es  közvetítés alapjait sajátíthatod el. Lesz körkapcsolás és börtön-kommunikáció, készíthetsz kisfilmet a nap eseményeiről vagy újságot a PRE-KOS-ról  és és és és és...
PatakiCikkPRE-KOS2011

A PRE-KOS-sal kapcsolatos
további cikkek ITT!

Keresés