Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

A D1Tv-t is elárasztották a KOS-osok (2012 nyár)

prekos_logoINGYENES Nyílt Hét, 2012 augusztus

PRE-KOS: oké,
de mi lesz a KOS után?

Szemlátomás elégedett arcok a KOS-43. bankettjén, 2012 júniusában.

Bankett43FerdinandMatuzViktoria43StumpfKata43UjvariPanna43Web KaszasKornel43KGBizonyitvanyPoen
Van közöttük, aki már több (!) állásra, munkára tett szert a médiában, s akad, aki még csak mozgolódik, keresi az ideális lehetőséget.
Bankett43FerdinandGyulaiPeterMeszarosBlanka Bankett43FerdinandSzedmakZitaGyoriKristof

A KOS hallgatók jelentős része már a 2 féléves képzés második részében odakacérkodik a médiához, kipróbálhatja magát valamelyik profi televíziós, rádiós, írottsajtós, vagy internetes szerkesztőségben. 

A záróvizsga után pedig, érthetően, tovább nő a kereslet hallgatóink iránt. Akadnak balszerencsés tehetségesek is, de a többség célba ér. Például: az alsó két kép szereplői közül (jobbról) Győri Kristóf a hvg.hu-nál kapott állást, Szedmák Zita végigdolgozta az olimpiát a Magyar Televízióban és („minden idők leggyorsabban szerzett mikrofon-engedélyével”) már vízilabdát mondhatott alá a TeleSportban, Mészáros Blanka egyszerre dolgozik a Világjáró Magazin print és online kiadásánál, továbbá a hamarosan országossá váló D1Tv-nél, Gyulai Péter pedig az origo.hu oldalain olvasható.

D1TvD1TvKortarsKorzo„Péntek esténként 20.30-tól látható (ITT) a D1Tv kulturális műsora, a Kortárs Korzó. Mondhatom, remek, kevés ilyen értékes adás látható manapság. Ha jó nyomoztam, az adás tele most és nemrég végzett, illetve még most is a KOS-ban tanuló diákokkal, akik nemcsak hallhatók, de láthatók is a tévében. Ilyen gyorsan képernyőre került Áfra Marietta (KOS-40.), Márkus Ádám (KOS-40.), Mészáros Blanka (KOS-43.), Pavuk Viktória (KOS-41.), Varga Márton (KOS-43.), Veres Katinka (KOS-44.). Remélem, tudtam még újat nyújtani az egyre nehezebb KOS-tőzsdefeladathoz (leírása ITT), de még mindig találhatók olyan KOS-osok, akik az iskola gazdag sikergyűjteményéből véletlenül kimaradtak, nem szerepelnek sem a könyvben, sem a honlapon.”

Szerényi Béla
Budapest 

Ráadásul az iskola befejezése után végzett hallgatóink még három évig mindig kérhetik az új internetes jelszót a Hallgatói hírek és az Állás, munka, gyakorlat rovathoz, s ha jelentkezik, „kiközvetítjük” az áhított mukakörre. S a számítógépes adatbázisból is óhatatlanul előkerül, amikor valamelyik szerkesztőség konkrét kérésekkel (nyelvtudás, érdeklődési kör, életkór stb.) keres munkatársat.

Na és persze a legendás személyes kapcsolatok, mindenek előtt! Igazi KOS-specialitás, hogy bármelyik előadás vagy foglalkozás után odaléphetsz a tanárhoz, aki – hacsak egy mód van rá – ad egy lehetőséget a bizonyításra médiamunkahelyén.

Többek között már ebből is kaphatsz egy kis kóstolót az augusztus 23-ától naponta (szombaton és vasárnap is!) 13 óra és 19.30 között dübörgő NYÍLT HÉTEN!

A PRE-KOS-sal kapcsolatos
további cikkek ITT!

Keresés