Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Zárónapi blog (2011)

Utolshow árvízvédelemmel és kormányüdülőkkel

teveszekhaz-1csop03Az első kamerapróbám előtt elfelejtettem inni, így a torkom teljesen kiszáradt, szinte már az agyamat nyeltem, s ez bizony meg is látszódott: kis híján lefordultam a székről, pedig karfás, talán éppen az ilyen kamikáze nem ivók miatt.
Utolsó napunkon híradós-alámondós feladatot kaptunk.

Én, a már nagy rutinnal rendelkező, sokat tapasztalt, rendíthetetlen öreg róka eleresztettem egy félmosolyt: most aztán ki nem fogtok rajtam! Kis flakonomat folyamatosan újratöltve már-már mániákusan figyeltem arra, hogy minden félpercben komoly mennyiségű vizet igyak. Közben Kata már izgult, fel alá járkált, s jövőjével kapcsolatban félmondatokat árult el: vesz majd egy kamerát, és játszadozni fog...

Sorra kerültem. Beosontam a stúdióba, sikerélményként könyveltem el, hogy egyetlen kábelbe sem akadtam bele, a berendezés a helyén maradt. Magabiztosan ültem bele a már jól ismert karfás székbe, és haláli nyugalommal vártam a jelre. És akkor megéreztem. A kelleténél hosszabbra nyúlt értékelés közbeni várakozásom alatt benyakalt majd három liternyi víz, az örök körforgás szabályai szerint haladt volna tovább, nem mintha nem értékelte volna kellően épp akkori tartózkodási helyét, de a természetet hívó szavának nem lehet ellenállni. Két választásom maradt. Megfeszítem minden izmomat, visszatartom a levegőt is, és kibírom, vagy felpattanok, és rövidre zárom médiakarrierem.

Nem ugrottam fel. Gondolataimban vízesések és szökőkutak keltek morbid versenyre Lázár Jánossal, és azzal a ténnyel, hogy eladnánk a kormányüdülőket. Emlékszem, volt szó Audikról is, meg Lexusról, de hogy miért?

prekos2011-4escshirado01Értékelésében Komlósi Gábor csupán annyit mondott, sokkal tisztább a hangom, mikor nem engem vesz a kamera. Nem lehetett észrevenni? Nem izegtem-mozogtam, nem topogtam, nem torzult el az arcom, nem izzadtam, nem csuklott el a hangom? Egyik sem? Akkor tényleg van helyem a médiában! Aki képes megküzdeni a természettel, s győzelmet aratni felette, annak itt a helye!

Mai blogommal -nem véletlenül- elkéstem. Nem hajnalban írtam, ahogyan már megszoktam, hanem koraeste. Mert véget ért a PRE-KOS. De van helyette szerelem! Belezúgtam alaposan ebbe a szakmába, és még csak most jön az udvarlás! Jég veletek, szeptemberben találkozunk!

Kalmár jeges Csaba

Keresés