Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Műhelyfoci, ezerrel!

Somogyi–Bobák–Suba csata

BobakSomogyiFrankfurrt-Stuttgart-ESP-TUNminiPéntek este hét óra tájban mintegy harminc hallgató gyülekezett a Vasas-sporttelep focicsarnokában. Nem iskolai feladatot teljesítettek, nem is egy flash mobra készültek, hanem a Komlósi Oktatási Stúdió (KOS) három műhelyének összecsapására került sor a Fáy utcában.

 

„Sportcsillagok” éjszakája 

Foci2011februarBobakSomogyiSubaMuhelyKOS4142

Furcsa köd szállt le Angyalföldre február 4-én. Hűvös zúzmara kint, forró leheletek bent. Műhelyfoci ezerrel!!! Az időpont választás nem a véletlen műve, hiszen másnap, február 5-én tanévnyitó a KOS-ban. Bár az eredeti tervek szerint egy Somogyi–Bobák, műhelyek közti meccs lett volna műsoron, a január 28-i végzős bankett azonban sok mindent átírt.

Ugyanis Suba Kata gondolt egyet. És ha Kata gondol valamit, annak következménye szokott lenni. Szóval, a szerény kis műhelyfoci hirtelen beindította sokak fantáziáját. Huszonhat mindenre elszánt gladiátor. Négy csapat. Két pálya. Három kamera. Sípszó!!!

Körmeccsek. Fiúk és lányok együtt. Mindenki játszik mindenkivel. Suba Kata a pálya széléről instruál, a csarnok falai visszhangozzák Soma utasításait, Bobák Robi viszont higgadtan vezényel. Sebők üvölt, mint az a bizonyos fába szorult… Bajban a csapata. Egy négyessel ég, már az első meccsen.

Bartos és Bikfalvi kamerázik és interjúztat a pálya szélén. Mindenhol ott vannak, ahol esemény van. Kolozsi Ildi is tiszteletét teszi, szereti a nyüzsit, meg talán a focit is egy kicsit. Soós Andris meg vihog az oldalvonalnál. Szeretne beállni, de most nem lehet. Dekázik néhányat a kiguruló labdával. Kicsit darabos, de legalább lelkes.

BobakBokaJajjjj! Egy óra elteltével szörnyű reccsenés. Bobák Robi bokája. Baj van. Kórház. Bár Robi az éjszakát a sürgősségin tölti, sem törés, sem szakadás nincs. „Csak” zúzódás és húzódás. Másnap már dolgozik is bent a Dunánál. Hiába, a kis sztahanovista…

De a csapatok nem állnak meg, a show megy tovább. Utolsó párosítás. „Mi az eredmény a másik pályán?” – kérdezi Kuti Zsuzsi izgatottan. Nekik még kell a győzelem az elsőségért. De már így sincs saját kezükben a sorsuk. Somáék hengerelnek, majd’ egy tízessel küldik haza a sereghajtót. Eldőlt.

Hat meccs, nagy hajtás, kemény ütközetek mindenhol. Somáéké a képzeletbeli kupa. Nem érdemtelenül, de ezt azért nem kell nekik elmondani… Gratulálunk a győzteseknek és köszönet mindenkinek, aki jelen volt.

Folytatása következik!


A torna statisztikája:

Csapatok

Mérk.

Gy.

D.

V.

Gk.

Pontszám

Somogyi-műhely

3

2

1

0

23-9

7

Suba-műhely

3

1

2

0

13-5

5

Bobák1-műhely 

3

1

1

1

7-5

4

Bobák2-műhely

3

0

0

3

5-29

0

 

Eredmények:

Somogyi-Suba 3:3

Bobák1-Bobák2 4:0

Bobák1-Somogyi 1:3

Bobák2-Suba 0:8

Bobák2-Somogyi 5-17

Bobák1-Suba 2-2

SebokZoltan41Forditott

 

A tudósítást készítette:
Sebők Zoltán (KOS-41.)
 

Nem ma kezdték...
SubaKataFoci1991 SomogyiZsolt2 BobakRobertLabdaval 


KOS Plusz

Ezermester médiamunkások

Hol vannak már azok az idők, amikor hét-nyolc fős stábok vonultak ki egy-egy eseményre, és külön személy volt a sofőr, a riporter, a szerkesztő, az operatőr, a technikus, a vágó. Ma már – mi tagadás, költségcsökkentési szempontokból – a legtöbb helyen azokat a médiamunkásokat keresik, akik egy személyben képesek ellátni ezeket a feladatokat. Magyarán leszervezik, leforgatják, megvágják, alámondják az anyagot, egyedül. 

Éppen ezért a KOS-ban is ilyen „mindenhez konyító”, all-round embereket igyekszünk képezni: kicsit operatőrködünk, kicsit vágunk, kicsit riporterkedünk, kicsit szerkesztünk, na meg persze a kamera előtt is mindenki jó néhányszor kipróbálja magát.

PRE - KOS
Keresés