Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

2012-ben aligha lesz KOS-os túlsúly a döntőben

Nagyjából ugyanannyi nevező, mint tavaly

Lezárult a nevezési határidő: a II. Zsigmond Márta Médiadíjra nagyjából ugyanannyi pályázat érkezett, mint tavaly. A mezőnyben jelentős létszámfölényben vannak az írottsajtósok a tévésekkel, a nők a férfiakkal szemben.

Jelentősen nőtt a budapestiek aránya: a nemfővárosiak 2011-ben még nagyjából az összes nevező felét tették ki.
Akárcsak tavaly, most is csak négy egykori KOS-hallgató nevezett, azonban jóval kisebb az esély, hogy túlsúlyban legyenek majd a hármas döntőben: közülük ugyanis egy túlcsúszott a korhatárton (40 év alattiak pályázatát vártuk), egy másik jelölt pedig kifejezetten sportos cikkekkel nevezett, s ez kicsit messzebb esik a pályázat és a névadó fő témájától.

OMD.GN.Busi.ZsM-dij2011Zongoranal
2011-ben Goike Nórát két egykori KOS-diák, Ónody-Molnár Dóra és Bus István
fogta közre a hármas döntőben

További információk a 2012-ben május 6-án átadásra kerülő Zsigmond-díjról:


KOS Plusz

Szükség van ennyi újságíróra, riporterre?

Jogos a kérdés. A válasz: igen, egyre többre. Nem csak a televízió- és rádióadók száma nő fokozatosan, nemcsak újságból van egyre több (bár alacsonyabb példányszámban). Az internet, a weboldalak, az új hírportálok valósággal „zabálják” a médiamunkásokat. Ráadásul egyre több cég, intézmény alkalmaz „sajtóst”. Egyre több a referens, beszédíró, szóvivő, kommunikátor, sajtófigyelő, kommunikációs munkatárs, nem beszélve a gombamód szaporodó eseményekről: a csapatépítő tréningektől a konferenciákon át a sporteseményekig mindenütt szükség van moderátorra, műsorvezetőre.

PRE - KOS
Keresés