Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

2012-ben aligha lesz KOS-os túlsúly a döntőben

Nagyjából ugyanannyi nevező, mint tavaly

Lezárult a nevezési határidő: a II. Zsigmond Márta Médiadíjra nagyjából ugyanannyi pályázat érkezett, mint tavaly. A mezőnyben jelentős létszámfölényben vannak az írottsajtósok a tévésekkel, a nők a férfiakkal szemben.

Jelentősen nőtt a budapestiek aránya: a nemfővárosiak 2011-ben még nagyjából az összes nevező felét tették ki.
Akárcsak tavaly, most is csak négy egykori KOS-hallgató nevezett, azonban jóval kisebb az esély, hogy túlsúlyban legyenek majd a hármas döntőben: közülük ugyanis egy túlcsúszott a korhatárton (40 év alattiak pályázatát vártuk), egy másik jelölt pedig kifejezetten sportos cikkekkel nevezett, s ez kicsit messzebb esik a pályázat és a névadó fő témájától.

OMD.GN.Busi.ZsM-dij2011Zongoranal
2011-ben Goike Nórát két egykori KOS-diák, Ónody-Molnár Dóra és Bus István
fogta közre a hármas döntőben

További információk a 2012-ben május 6-án átadásra kerülő Zsigmond-díjról:


KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés