Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

2012-ben aligha lesz KOS-os túlsúly a döntőben

Nagyjából ugyanannyi nevező, mint tavaly

Lezárult a nevezési határidő: a II. Zsigmond Márta Médiadíjra nagyjából ugyanannyi pályázat érkezett, mint tavaly. A mezőnyben jelentős létszámfölényben vannak az írottsajtósok a tévésekkel, a nők a férfiakkal szemben.

Jelentősen nőtt a budapestiek aránya: a nemfővárosiak 2011-ben még nagyjából az összes nevező felét tették ki.
Akárcsak tavaly, most is csak négy egykori KOS-hallgató nevezett, azonban jóval kisebb az esély, hogy túlsúlyban legyenek majd a hármas döntőben: közülük ugyanis egy túlcsúszott a korhatárton (40 év alattiak pályázatát vártuk), egy másik jelölt pedig kifejezetten sportos cikkekkel nevezett, s ez kicsit messzebb esik a pályázat és a névadó fő témájától.

OMD.GN.Busi.ZsM-dij2011Zongoranal
2011-ben Goike Nórát két egykori KOS-diák, Ónody-Molnár Dóra és Bus István
fogta közre a hármas döntőben

További információk a 2012-ben május 6-án átadásra kerülő Zsigmond-díjról:


KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés