Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

2013: Krug Emília nagy csatában nyert

Tesótempó, Kanapé-ház,
Józan Babák Klub...

KrugEmiliaDijjal2013webKrug Emília, a 168 Óra rovatvezetője kapta a Zsigmond Márta Médiadíjat. A 2010-ben elhunyt Zsigmond Márta – közéleti, ifjúsági és divatújságíró, az Ez a Divat egykori főszerkesztője – emlékére alapított díjat ma adták át, a budapesti Sajtóházban.

Krug Emília három cikkéért kapta az elismerést: a Tesótempó című írás a paralimpikon Biacsi ikrekről, ITT.

a Leonardó ház című riport pedig az úgynevezett Kanapé-házról, az ország első, mélyszegénységben élő művészeknek alapított hajléktalan-házáról szól, ITT.

A harmadik írás a Józsefváros közepén működő Józan Babák Klubot mutatja be, amelyik drogfogyasztó kismamáknak nyújt segítséget, ITT.

Zsigmond_Mrta_Mdiadj_2013Kozonseg  Zsigmond_Mrta_Mdiadj_2013Kozonseg2  Zsigmond_Mrta_Mdiadj_2013Kozonseg3

Zsigmond Márta emlékének felidézése után először a különdíjak találtak gazdára. Legfiatalabb pályázóként a 16 éves paksi diáklány, Salihu Gentiana vehette át jutalmát Ötvös Edina PR-menedzsertől, a KOS tanárától.
A nagydíjat a hallgatói kategóriában a KOS 45. évfolyamának hallgatója, Kocsis-Meriadt Brigitta nyerte (bővebben ITT), aki Samu Miklóssal együtt a díjátadó ünnepséget is konferálta.

Zsigmond_Mrta_Mdiadj_2013SalihuGentianaOtvosEdinawebB  Zsigmond_Mrta_MdiadjKocsisMBrigittaKitunteteseKGweb  Zsigmond_Mrta_Mdiadj_2013MusorvezetokKocsisMBrigittaSamuMiklos

Az elismerést idén harmadszor ítélte oda a zsűri. A díjat évről évre az a negyven év alatti újságíró kapja, aki „munkáiban többször dolgozott fel a nők érdeklődésére fokozottan számottartó kérdést – a közélettől a divatig bármilyen témában –, s tenni próbált az emberi harmóniáért, közérzetünkért, lelki és testi átváltozásunkért”. Az idén 37 pályázat érkezett.

Zsigmond_Mrta_Mdiadj_2013-27web ZsM-dij2013TakacsIldikoBusIstvanWeb ZsM-dij2013OroszSaraweb

A Krug Emília–Orosz Sára párharcot fokozandó, a KOS végzős hallgatói – Csizmarik Dóri és Ezer László – részleteket olvastak fel a döntőbe jutott két „versenyző” egy-egy cikkéből.

KimmelHajnalka46FriedmannSzandra46web  ZsM-dij2013SzalaiNikiEzerCsizmarikweb

Megszólaltak a kurátorok is: Takács Ildikó, Kertész Zsuzsa (videóüzenetben) és Bus István.

A díjat – Szakmáry Erzsébet kisplasztikáját –, az oklevelet és a 100 ezer forintos pénzjutalmat a névadó özvegye, dr. Komlósi Jenő adta át Krug Emíliának.

Zsigmond_Mrta_MdiadjKrugKJ   ZsM-dij2013OklevelKezbenweb

ZsM-dij2013KrugOrosz ZsM-dij2013DjKozeli.web Zsigmond_Mrta_Mediadij_OroszBernathPeter45

alt

Fotó: Kerekes Péter, Kovalovszky Dániel, Szalai Nikolett

Krug Emíliának nem ez az első elismerése az idén. A 168 Óra rovatvezetője év elején második alkalommal kapta meg a Hungarian Business Leaders Fórum (HBLF) Média a Társadalomért díját. 2010-ben első, idén harmadik helyezett lett a társadalmi összefogást, felelősségvállalást bemutató riportjával.

KOS Plusz

A KOS (egyik) igazi varázsa a személyes találkozás a médiasztárokkal

Arról nem is beszélve, amikor „késve” kezdődött a 12.00-ra kiírt előadás, mert a hallgatóknak „meg kellett” nézniük a déli Tv-híradót, amelynek műsorvezetője aztán tíz perccel később, talpig sminkben, 12.15-kor már ott állt „élőben”, az imént még megcsodált ruhában a tanteremben és elkezdte az előadását.
Az „aktuális sztárok” aztán igazán azt tanítják, ami épp a legfrissebb tudnivaló a médiáról!

PRE - KOS
Keresés