Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

2011: Bus István az első Zsigmond Márta Médiadíjas

Cérnakesztyűvel jászik
a női lélek húrjain

Zsigmond Mártára emlékeztek, divatkiállítást és divatfotókat ajánlottak, „betétszámként″ átadták a Virág F. Éva díjat Ónody-Molnár Dórának, majd következett az igazi esemény: a Zsigmond Márta Médiadíj első eredményhirdetése.
ZsM-dij2011MuoszFoto

A MÚOSZ zsúfolásig megtelt Mikszáth-termében a kurátorok (a televíziós Kertész Zsuzsa, a médiaiskola-igazgató Komlósi Gábor, a kommunikációs szakértő Takács Ildikó, a filmproducer Pataki Ágnes, a divattervező Vámos Magda) méltatták a díjazottakat, de azt is megemlítették, hogy sok jelentkező „megrendelésízű”, a napi cikkgyártás termékének számító írással pályázott, több esetben a „csomagolás”, a téma megfelelő tálalása hiányzott. 
Kerteszzsuzsa.ZsM-dij2011_29KGZsM-dij2011_38VamosMagda.ZsM-dij2011_56

A zsűri kevesellte a televíziós riportokat, s hangsúlyozták: az évente átadásra kerülő díjjal mindenféle nőknek (is) szóló, fiatalos, lendületes médiamunkát, nem feltétlenül csak a mostaniakhoz hasonló produkciókat szeretnének elismerni. (A kuratórium hatodik tagja Veiszer Alinda volt.)
 BerkesiSebok.konf.ZsM-dij2011_86 KolozsiKilian.ZsM-dij2011_81 Kozonseg.ZsM-dij2011_54 
Kovacsiek_1

A műsorvezetők – Berkesi Judit (KOS-42.) és Sebők Zoltán (KOS-41.) – valamint egy erdélyi-szegedi-budapesti színész, Kolozsi Kilián (KOS-38.) előadásában hallhattunk-láthattunk részleteket a döntőbe jutottak produkcióiból: volt borzongás, felszisszenés, volt „ah″ és „ez igen″, s már csak a 37 pályázó közül kiválasztott 3 legjobbért szoríthattunk.
OMD.GN.Busi.ZsM-dij2011_75 

Ónody-Molnár Dóra (Népszabadság) viszi el itt is a pálmát, tényfeltáró írásaival?
Goike Nóra nyer majd, hisz ő a névadó „műfajában″, divatlappal pályázott (WoWMagazin)?
Bus István lesz a befutó, sokfelé behatoló (Nők Lapja, Playboy, Éva Magazin, JOY) sodró stílusával?
KozonsegruhakHamzafotoLapos Suba.HBI_2 TardosJuliaZsM-dij2011MuoszFoto EotvosP.OtvosE.ZsM-dij2011

Ezt találgatta a teremben a MÚOSZ-elnöktől (Eötvös Pál) a fotóművészig (Bacsó Béla), a sportriportertől (Hajdú B. István) a kvízkirályig (Vágó István), a rádiós legendától (Tardos Júlia) az egykori Playboy-főszerkesztőig (Radnai Péter), az ismert divattervezőtől (Borszéki Zita) a pingpong-edzőig (dr. Ormai László), a „rokon-díj″ képviselőitől (Kovácsiék) a neves operatőrig (Hunyadi László), az exmodelltől (Oláh Emese) az exvilágbajnok exfőszerkesztőig (Kálnoki Kis Attila) mindenki.

Ormai.FazekasM.ZsM-dij2011 KofalviErzsebetZsM-dij2011MuoszFoto Vagoek.szuk VargaZsRadnaiP.ZsM-dij2011 

„Én még életemben nem izgultam így″ – vallotta be Bus István, amikor elsőként ő pattanhatott fel a „győztesek székéből″. S most már saját hangján nevettette meg a közönséget, elmesélve, hogyan vette fel a „macsótempót″, miután tíz éven át cérnakesztyűvel játszott a női lélek húrjain a Nők Lapjánál.
Busi.ZsM-dij2011_74 Berkesi.Sebok.Boritek.ZsM-dij2011_87 KJatadasBus.ZsM-dij2011_90 BusKGKJMuoszFoto2011

A szoros versenyben nyerő Bus Istvánnak a névadó férje, dr. Komlósi Jenő adta át a Zsigmond Mártát ábrázoló kisplasztikát, az oklevelet és a nettó 100 ezer forintos pénzjutalmat.
csoportKJKGdijazottakHamzafotoLapos

Fotó: Hamza Judit, M. Náthon András, MÚOSZ

TOVÁBBI TUDÓSÍTÁSOK AZ ESEMÉNYRŐL:

TÁJÉKOZÓDJON A ZSIGMOND-DÍJ MENÜPONT TOVÁBBI FEJEZETEIBEN:


Képgaléria:KOS Plusz

Írni is kötelező vagy elég csak jól beszélni?

Gyakran elhangzik a KOS-ban: azért szeretnék tévés lenni, mert nem tudok, vagy nem akarok írni.
Pedig érdemes! Legalább belekóstolni, hiszen manapság a médiumok, a Jolly Joker típusú újságírókat keresik, ráadásul az írással nagyon könnyen csiszolni tudjuk a gondolatainkat. Szabó Magda írónő mondta egykor, hogy aki képes a betűket életre kelteni, annak a beszéde is megelevenedik.

PRE - KOS
Keresés