Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

2011: Bus István az első Zsigmond Márta Médiadíjas

Cérnakesztyűvel jászik
a női lélek húrjain

Zsigmond Mártára emlékeztek, divatkiállítást és divatfotókat ajánlottak, „betétszámként″ átadták a Virág F. Éva díjat Ónody-Molnár Dórának, majd következett az igazi esemény: a Zsigmond Márta Médiadíj első eredményhirdetése.
ZsM-dij2011MuoszFoto

A MÚOSZ zsúfolásig megtelt Mikszáth-termében a kurátorok (a televíziós Kertész Zsuzsa, a médiaiskola-igazgató Komlósi Gábor, a kommunikációs szakértő Takács Ildikó, a filmproducer Pataki Ágnes, a divattervező Vámos Magda) méltatták a díjazottakat, de azt is megemlítették, hogy sok jelentkező „megrendelésízű”, a napi cikkgyártás termékének számító írással pályázott, több esetben a „csomagolás”, a téma megfelelő tálalása hiányzott. 
Kerteszzsuzsa.ZsM-dij2011_29KGZsM-dij2011_38VamosMagda.ZsM-dij2011_56

A zsűri kevesellte a televíziós riportokat, s hangsúlyozták: az évente átadásra kerülő díjjal mindenféle nőknek (is) szóló, fiatalos, lendületes médiamunkát, nem feltétlenül csak a mostaniakhoz hasonló produkciókat szeretnének elismerni. (A kuratórium hatodik tagja Veiszer Alinda volt.)
 BerkesiSebok.konf.ZsM-dij2011_86 KolozsiKilian.ZsM-dij2011_81 Kozonseg.ZsM-dij2011_54 
Kovacsiek_1

A műsorvezetők – Berkesi Judit (KOS-42.) és Sebők Zoltán (KOS-41.) – valamint egy erdélyi-szegedi-budapesti színész, Kolozsi Kilián (KOS-38.) előadásában hallhattunk-láthattunk részleteket a döntőbe jutottak produkcióiból: volt borzongás, felszisszenés, volt „ah″ és „ez igen″, s már csak a 37 pályázó közül kiválasztott 3 legjobbért szoríthattunk.
OMD.GN.Busi.ZsM-dij2011_75 

Ónody-Molnár Dóra (Népszabadság) viszi el itt is a pálmát, tényfeltáró írásaival?
Goike Nóra nyer majd, hisz ő a névadó „műfajában″, divatlappal pályázott (WoWMagazin)?
Bus István lesz a befutó, sokfelé behatoló (Nők Lapja, Playboy, Éva Magazin, JOY) sodró stílusával?
KozonsegruhakHamzafotoLapos Suba.HBI_2 TardosJuliaZsM-dij2011MuoszFoto EotvosP.OtvosE.ZsM-dij2011

Ezt találgatta a teremben a MÚOSZ-elnöktől (Eötvös Pál) a fotóművészig (Bacsó Béla), a sportriportertől (Hajdú B. István) a kvízkirályig (Vágó István), a rádiós legendától (Tardos Júlia) az egykori Playboy-főszerkesztőig (Radnai Péter), az ismert divattervezőtől (Borszéki Zita) a pingpong-edzőig (dr. Ormai László), a „rokon-díj″ képviselőitől (Kovácsiék) a neves operatőrig (Hunyadi László), az exmodelltől (Oláh Emese) az exvilágbajnok exfőszerkesztőig (Kálnoki Kis Attila) mindenki.

Ormai.FazekasM.ZsM-dij2011 KofalviErzsebetZsM-dij2011MuoszFoto Vagoek.szuk VargaZsRadnaiP.ZsM-dij2011 

„Én még életemben nem izgultam így″ – vallotta be Bus István, amikor elsőként ő pattanhatott fel a „győztesek székéből″. S most már saját hangján nevettette meg a közönséget, elmesélve, hogyan vette fel a „macsótempót″, miután tíz éven át cérnakesztyűvel játszott a női lélek húrjain a Nők Lapjánál.
Busi.ZsM-dij2011_74 Berkesi.Sebok.Boritek.ZsM-dij2011_87 KJatadasBus.ZsM-dij2011_90 BusKGKJMuoszFoto2011

A szoros versenyben nyerő Bus Istvánnak a névadó férje, dr. Komlósi Jenő adta át a Zsigmond Mártát ábrázoló kisplasztikát, az oklevelet és a nettó 100 ezer forintos pénzjutalmat.
csoportKJKGdijazottakHamzafotoLapos

Fotó: Hamza Judit, M. Náthon András, MÚOSZ

TOVÁBBI TUDÓSÍTÁSOK AZ ESEMÉNYRŐL:

TÁJÉKOZÓDJON A ZSIGMOND-DÍJ MENÜPONT TOVÁBBI FEJEZETEIBEN:


Képgaléria:KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés