Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

2012

LIPTAI LÍVIA
LiptaiLiviaPortre2012

18 évesen kora óta dolgozik a médiában. A Magyar Televízióban szerkesztő-riporterként kezdett, majd a nyomtatott sajtóban folytatta, 2005-ben került az Elle magazinhoz. Szokatlan témaválasztásai, sajátos hangvételű riportjai miatt lett a lap főszerkesztője 2009-ben.

Vezetése alatt az Elle a változó médiavilág ellenére továbbra is olyan szellemi műhely maradt, ahonnan irodalmi igényű cikkek kerülnek ki, ahol a kreativitás érték, és ahol a szépség nem a tökéletességről, hanem a harmóniáról szól, a divat pedig a kultúra része.

Az Elle olyan tematikákat is mer vállalni, amik nem kifejezetten jellemzőek a női magazinokra. Merészen nyúl a társadalmi tabukhoz, formabontó és előremutató összeállításai irányadóak a többi hazai magazin számára. A lapot merész címlapválasztások jellemzik: ennek köszönhető, hogy Magyarországon az Elle közölt először plus-size modellt és smink nélküli hírességeket a címlapon. Útjára indította a Young Talent díjat, mely bebizonyította, hogy számos olyan tehetséges fiatal művész él ebben az országban, akikre nem csak érdemes, hanem muszáj is odafigyelni.

Liptai a 21.századi nők aktuális problémáit dolgozza fel egyedi megközelítésben, túllépve azon a közhelyen, hogy nőnek lenni jó. Írásaiban arra biztatja a nőket, hogy merjék megkérdőjelezni az eléjük kínált szerepeket és viselkedési mintákat. Cikkei után a nők más szemmel nézzenek önmagukra és a világra.

Pályamunkái:

Love&Roll

Posztproust

Csak nyersen, húsom!

A hűtlenség ügynökei

A ráncok két élete

 

PRE - KOS
Keresés