Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

KOS-osok koronavírus idején

Könyvet ír, előrelépett
a ranglétrán, állást kapott, filmje-cikke-klipje jelent meg, műsort készít
FaragoRichard01KOS-eloadasNFL2019.02.SzoveggelVagva.jpg

 Faragó Richard (KOS-1.) tanárunk hasznosan tölti idejét: az amerikaifociról és az NFL-ről írt könyvének (társszerző Gallai László) harmadik, bővített kiadását készí

JaksoLaszlo_ViktorinTamas53_Slager_2019

 Viktorin Tamás (KOS-53.) Kovácsi-médiadíjas diákunk és tanárunk még előrébb ugrott a Sláger FM-nél: a szakma talán legnevesebb képviselőjével, Jáksó Lászlóval (a képen jobbra) készíthette együtt a reggeli adást, majd 2020 áprilisától önálló műsorvezetője lett a leghallgatottabb műsorsávnak. 

 SzavoMaria57radiostudioVagva

Szávó Mária (KOS-57.) egy éve sincs, hogy elvégezte a KOS-t és Bali Mónika (KOS-19.) rádiós műhelyét, s máris komoly poziciót szerzett a szakmában: 2020 márciusában hírszerkesztő lett a Magyar Katolikus Rádióban. 

KerteszEniko31_MTVA_Hirek1percben_2018_vagva

Kertész Enikő (KOS-31.) első önálló nagy-dokumentumfilmjét sugározta vasárnap (április 5.) a Duna World Tv. A Hírek 1 percben köztévés adásaiból ismertté vált MTVA-as műsorvezető másik oldalát – forgatókönyvíró, szerkesztő, rendező – mutatta meg a Határtalan történet című egyórás alkotásában.

NagySzilrd43_RaganyMihaly44_VenEuropaKlip2000virusRagány Misa (KOS-44.) és Nagy Szilárd (KOS-43.) már a KOS-ban is egymásra talált művészileg, most pedig együtt éneklik a Vén Európa... című sláger vírusváltozatát
PalGabor60Cikke_24.hu_2020

Pál Gábor (KOS-59.), jelenlegi végzős hallgatónk önálló összeállítása, érdekes témát feltáró cikke a vezető napi anyagok között a 24.hu hírsite-on! Magasan kezdte: jónevű szerkesztőség, egyből átfogó, terjedelmes anyag, sok kattintás.

BanhegyiZoltan59_TV2_OperativTorzsTajekoztato2020virusBánhegyi Zoltán (KOS-59., jelenlegi hallgatónk) kérdez, kezében mikrofonnal, a TV2 nevében, élőben, az Operatív Törzs tájékoztatóján 2020 márciusában, a vírus első napjaiban.

SzucsMarcell59_CovidLifeTv_2020virus
Szűcs Marcell (KOS-59., jelenlegi hallgatónk) önálló, videócsatornát hozott létre, amelyen angolul tudósít a legfrissebb Korona-hírekről (a műsor intrója ITT!, a végét is nézd!)


 

BanhegyiZoltan59_TV2_OperativTorzsTajekoztato2020virus

KOS Plusz

Ezermester médiamunkások

Hol vannak már azok az idők, amikor hét-nyolc fős stábok vonultak ki egy-egy eseményre, és külön személy volt a sofőr, a riporter, a szerkesztő, az operatőr, a technikus, a vágó. Ma már – mi tagadás, költségcsökkentési szempontokból – a legtöbb helyen azokat a médiamunkásokat keresik, akik egy személyben képesek ellátni ezeket a feladatokat. Magyarán leszervezik, leforgatják, megvágják, alámondják az anyagot, egyedül. 

Éppen ezért a KOS-ban is ilyen „mindenhez konyító”, all-round embereket igyekszünk képezni: kicsit operatőrködünk, kicsit vágunk, kicsit riporterkedünk, kicsit szerkesztünk, na meg persze a kamera előtt is mindenki jó néhányszor kipróbálja magát.

PRE - KOS
Keresés