Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Göttlinger Dániel (KOS-48.) első nemzetközi érme, rögtön arany

Világkupa-győztes

az egykori KOS-os

GottlingerDaniel48VivoVK2017Pisa

GottlingerDaniel48ffSzukÖrömteli hírt szeretnék közölni. 2017. március 17. és 19. között a magyar válogatott tagjaként vettem részt a pisai (Olaszország) kerekesszékes vívó Világkupán, ahol a férfi kardcsapat tagjaként aranyérmet nyertem.
A siker azért sporttörténelmi, mert a kerekesszékes kardcsapat korábban még a legjobb négy közé sem jutott be világkupa-versenyen.

A negyeddöntőben Görögországot 45-37-re győztük le, itt jómagam +4-gyel zártam. Az elődöntőben Franciaország felett arattunk 45-33-as győzelmet, én +2-vel zártam. A döntőben aztán jöhetett a nagy kard-klasszikus az Olaszország–-Magyarország összecsapás, amelyen nagyon kemény küzdelemben, 36-40-ről fordítva nyertünk 45-44-re, itt már nekem -5 volt a mérlegem.
Ez volt az első nemzetközi versenyen szerzett érmem és soha nem gondoltam volna, hogy valaha dobogós leszek világversenyen, akár egyéniben, akár csapatban.

A képen a győztes magyar csapat. Elől (balról): Zsolnai Sándor, Tarjányi István, Osváth Richárd, jómagam. Hátul: Nemcsik Zsolt szövetségi kapitány (bizony a 2004-es athéni olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok kardvívó), Pákey Béla edző.

GottlingerDaniel48VivoVK2017Pisa

Egy kis szabálymagyarázat. A kerekesszékes vívóknál – csakúgy, mint ép társaiknál – 3 ember alkot egy csapatot és van egy tartalék. A csapat két "A" kategóriás sérültből (ők a gyengébben sérültek, mint Osváth Ricsi és jómagam) és egy "B" kategóriás sérültből (súlyosabban sérültek, ez volt Tarjányi István) kell, hogy álljon. 45 találatig megy a küzdelem, mindenki vív mindenkivel, a felszerelés ugyanaz mint az épéknél.

Üdvözlettel:
Göttlinger Dániel (KOS-48.)   

KOS Plusz

Miért érdemes előre, interneten jelentkezni?

Az előzetés jelentkezés a KOS-ba nem kötelező. De ajánlott. Nemcsak azért, mert az érdeklődőknek – természetesen ingyen és bérmentve – postázzuk a KOS-könyvet, hanem mert, ha kitöltötte az elektronikus jelentkezési lapot, akkor három éven át rendszeresen megküldjük az iskola hírlevelét e-mail címére.

PRE - KOS
Keresés