Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Műhelyfoci, ezerrel!

Somogyi–Bobák–Suba csata

BobakSomogyiFrankfurrt-Stuttgart-ESP-TUNminiPéntek este hét óra tájban mintegy harminc hallgató gyülekezett a Vasas-sporttelep focicsarnokában. Nem iskolai feladatot teljesítettek, nem is egy flash mobra készültek, hanem a Komlósi Oktatási Stúdió (KOS) három műhelyének összecsapására került sor a Fáy utcában.

 

„Sportcsillagok” éjszakája 

Foci2011februarBobakSomogyiSubaMuhelyKOS4142

Furcsa köd szállt le Angyalföldre február 4-én. Hűvös zúzmara kint, forró leheletek bent. Műhelyfoci ezerrel!!! Az időpont választás nem a véletlen műve, hiszen másnap, február 5-én tanévnyitó a KOS-ban. Bár az eredeti tervek szerint egy Somogyi–Bobák, műhelyek közti meccs lett volna műsoron, a január 28-i végzős bankett azonban sok mindent átírt.

Ugyanis Suba Kata gondolt egyet. És ha Kata gondol valamit, annak következménye szokott lenni. Szóval, a szerény kis műhelyfoci hirtelen beindította sokak fantáziáját. Huszonhat mindenre elszánt gladiátor. Négy csapat. Két pálya. Három kamera. Sípszó!!!

Körmeccsek. Fiúk és lányok együtt. Mindenki játszik mindenkivel. Suba Kata a pálya széléről instruál, a csarnok falai visszhangozzák Soma utasításait, Bobák Robi viszont higgadtan vezényel. Sebők üvölt, mint az a bizonyos fába szorult… Bajban a csapata. Egy négyessel ég, már az első meccsen.

Bartos és Bikfalvi kamerázik és interjúztat a pálya szélén. Mindenhol ott vannak, ahol esemény van. Kolozsi Ildi is tiszteletét teszi, szereti a nyüzsit, meg talán a focit is egy kicsit. Soós Andris meg vihog az oldalvonalnál. Szeretne beállni, de most nem lehet. Dekázik néhányat a kiguruló labdával. Kicsit darabos, de legalább lelkes.

BobakBokaJajjjj! Egy óra elteltével szörnyű reccsenés. Bobák Robi bokája. Baj van. Kórház. Bár Robi az éjszakát a sürgősségin tölti, sem törés, sem szakadás nincs. „Csak” zúzódás és húzódás. Másnap már dolgozik is bent a Dunánál. Hiába, a kis sztahanovista…

De a csapatok nem állnak meg, a show megy tovább. Utolsó párosítás. „Mi az eredmény a másik pályán?” – kérdezi Kuti Zsuzsi izgatottan. Nekik még kell a győzelem az elsőségért. De már így sincs saját kezükben a sorsuk. Somáék hengerelnek, majd’ egy tízessel küldik haza a sereghajtót. Eldőlt.

Hat meccs, nagy hajtás, kemény ütközetek mindenhol. Somáéké a képzeletbeli kupa. Nem érdemtelenül, de ezt azért nem kell nekik elmondani… Gratulálunk a győzteseknek és köszönet mindenkinek, aki jelen volt.

Folytatása következik!


A torna statisztikája:

Csapatok

Mérk.

Gy.

D.

V.

Gk.

Pontszám

Somogyi-műhely

3

2

1

0

23-9

7

Suba-műhely

3

1

2

0

13-5

5

Bobák1-műhely 

3

1

1

1

7-5

4

Bobák2-műhely

3

0

0

3

5-29

0

 

Eredmények:

Somogyi-Suba 3:3

Bobák1-Bobák2 4:0

Bobák1-Somogyi 1:3

Bobák2-Suba 0:8

Bobák2-Somogyi 5-17

Bobák1-Suba 2-2

SebokZoltan41Forditott

 

A tudósítást készítette:
Sebők Zoltán (KOS-41.)
 

Nem ma kezdték...
SubaKataFoci1991 SomogyiZsolt2 BobakRobertLabdaval 


KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés