Komlósi Oktatási Stúdió

KOS-tőzsde

Teljesíts minél több feladatot, hogy a félév végén részt vehess a tíz legtöbb pontot gyűjtő diák vetélkedőjén. A győztes idén ősszel 61 ezer forint ösztöndíjban részesül. A megoldásokat mindig a [email protected] címre várjuk, a tárgyban feltűntetve az adott feladat számát.

  1. A KOS-tőzsdén az aktuális évfolyamok diákjai versenyeznek. A tíz legtöbb pontot szerző tanuló a félév végén egy vetélkedőn vehet részt, amelyen a győztes ösztöndíjban részesül.
  2. Minden hallgatónak kötelező részt venni a versenyben és minimum két feladatot sikeresen teljesíteni. Ez a vizsgára bocsájtás egyik feltétele is!
  3. Az aktivitást, illetve a megszerzett pontokat a félévzárás során is figyelembe vesszük.
  4. A feladatokat és a szerezhető pontszámokat az iskola internetes oldalán tesszük közzé, változó rendszerességgel, az alapszakasz végéig.
  5. Minden megoldást a [email protected] e-mail-címre kell elküldeni. Csak az erre a címre, és a megadott határidőre (!) beérkező megoldásokat értékeljük! A tárgy mezőben mindig fel kell tüntetni az adott feladat sorszámát, például 1/61. 
  6. Az egyes feladatokra adható maximális pontszámtól indokolt esetben (pl. kiemelkedő teljesítés, pluszmunka stb.) el lehet térni, és többletpontokkal jutalmazni a diákot.
  7. Bizonyos feladatoknál előre jelezzük, hogy annak nem teljesítése, bármilyen okból történjék is az – komoly pontlevonással jár. (Például feliratkozáshoz kötött tőzsdés külső helyszíni forgatások.)
  8. A pontszámokról az iskolavezetés és az iroda munkatársai hoznak döntést, ezekkel szemben fellebbezésnek helye nincs.

5/61. Tudósíts a Kolonics György Emlékfutásról!

Október 23-án ismét rajthoz állnak a futók a 12 éve hagyományosan minden évben megrendezett emlékfutáson. A tragikusan korán elhunyt, kétszeres olimpiai bajnok kenusunk előtt tisztelgő futamon stílszerűen nemcsak futni, de sárkányhajózni is lehet. A résztvevők a távok teljesítésével Ötpróba-pontokat gyűjthetnek, és akár a tokiói olimpiára is kijuthatnak nézőként.
A fenti videó a tavalyi eseményről készült. Az idei versenyről tudósíts te! Maximum 4 perces készre vágott videós vagy rádiós riportot várunk. Ha ezt még túl nagy falatnak érzed, vagy csak szimplán jobban szereted magad írásban kifejezni, akkor írj 2500 karakteres riportot az eseményről!
Szerezhető pontszám: minimum 50, maximum 150 pont.
Leadási határidő: október 30.

4/61. Mit ünneplünk október 23-án?

Készíts rövid, színes, érdekes összefoglalót arról, mit is ünneplünk október 23-án!
Kerüld az unalomig koptatott frázisokat, légy kreatív! Használj idézeteket, fotókat, bármit, amitől egyedi lesz az írásod!
De küldhetsz hanganyagot vagy videót is.
Szerezhető pontszám: minimum 50, maximum 150 pont.
Leadási határidő: október 25.

1956

3/61. Hibakeresés

Legyél kicsit olvasószerkesztője, korrektora a KOS-nak!
Ha bármilyen helyesírási hibát, ténybeli tévedést, elírást találsz a weboldalon, az aktuális órarendben vagy bármilyen kiküldött tájékoztatóban jelezd a javítandókat! Fontos, hogy pontosan, egyértelműen jelöld meg hol és mit vélsz hibásnak. Észrevételeidet egészen a tőzsdezárásig várjuk a [email protected] címre.
Szerezhető pontszám: javításonként 20 (leggyorsabb beküldő), illetve 10 pont (elfogadott észrevétel).

Keresd a hibákat!
Egy korábbi példa:

Szujó Zoltán (KOS-19.) helyett
Ujvári Máté (KOS_41.) ugrott be

KOS-os váltott KOS-ost a Forma-1 főkommentátori székében

2/61. Sulimédia

dav
A fotón Jáger Laura és Veres Viktor (mindketten KOS-57.) még a sulitévének forgatott. Ma már a TV2 riporterei.

Készíts nyomtatott vagy internetes iskolaújságot, podcast felvételt (vagyis online rádiós anyagot), sulitévét (akár saját YouTube csatornán)! Keress társakat a feladathoz és jelentkezzetek a [email protected] címen október 18-án éjfélig!
A szerkesztőségeknek minimum egy elkészült anyagot kell leadniuk a tőzsdezárásig.
Szerezhető pontszám: minimum 500, maximum 1500 pont / szerkesztőség.
Ezt a tagok egymás között osztják szét. Amennyiben egy megalakult szerkesztőség nem ad le egyetlen kész anyagot sem,
minden tagtól levonunk 300 pontot!

1/61. Örökítsd meg a félév legjobb pillanatait!

KoS_Kerek_muhely-11

Készíts képeket az oktatási napokon és küldd el nekünk a [email protected] címre!
Nem várjuk el, hogy profi minőségben fotózz, de a homályos, életlen alkotásokat nem tudjuk figyelembe venni. Egy témáról legfeljebb 5 képet várunk!
Fotóidat a félév során (a tőzsdezárásig) bármikor beküldheted. A tárgy rovatba a feladat számát írd (1/61.)!
Szerezhető pontszám: max. 20 pont / sikeres kép.

Scroll to Top