Komlósi Oktatási Stúdió

Képzés

A két féléves újságíróképzés során a hallgatók maguk választhatják ki, a média mely területét, illetve területeit szeretnék alaposabban, a gyakorlatban is megismerni. Műsorvezetés, interjúkészítés, riporteri munka, rádiózás, kreatív újságírás, online-média, sportműsorok szerkesztése, sportkommentálás… stb. Csak néhány példa a választható műhelyfoglalkozások, azaz szakirányok közül. Az alapokat viszont mindenkinek tudnia kell!

Az oktatás elsősorban hétvégén zajlik, hogy az iskolát munka vagy egyetem mellett is elvégezhessék a diákok. A fent említett műhelyfoglalkozások egy részét tartjuk csak hétköznap esténként (például hétfőnként 18 és 20 óra között vagy péntekenként 17 és 19 óra között). De hétvégi csoport választása esetén hétköznap egyáltalán nem kell bejönni.
A műhelyek pontos időrendje félévenként változhat, alkalmazkodva többek között tanáraink időbeosztásához. 2020 tavaszán például az alábbi órarend szerint indultak el a foglalkozások (amiket a tanárok nevével jeleztünk).

A hétvégeken az előadások és választható műhelyfoglalkozások mellett mindig vannak televíziós gyakorlatok és cikkírási feladatok, valamint fogadóórákra is lehet jelentkezni (például beszédtechnika tanárhoz). Továbbá szorgalmi feladatokat is meghirdetünk az úgynevezett KOS-tőzsdén. A félév végén pedig a legaktívabb, illetve legügyesebb feladatmegoldók egy pénzjutalmas vetélkedőn indulhatnak.

Általában két oktatási hétvége után következik egy szabad hétvége. Az ünnepnapokon, illetve a hosszú hétvégéken például mindig szünetet tartunk.

Oktatási hétvégék, 2021. tavasz:

Február: 6-7.; 13-14.; 27-28.
Március: 6-7; 20-21.; 27-28.
Április: 10-11; 17. (csak egy nap); 24-25.
Május: 8-9; 15-16.
Félévzárás: 2021. június 5-én!

A félév sikeres lezárásának feltételeit külön vizsgarendben ismertetjük a hallgatókkal.

Tandíj

A tandíj 360 000 forint félévenként, ami minden költséget magában foglal. Ez az összeg három részletben is befizethető (160 000 + 100 000 + 100 000 forint). Az első részlet a félév kezdetéig esedékes.

Évente kétszer indul új kurzus: szeptemberben és februárban. Az ősszel kezdők június elején, a keresztfélévesek pedig január végén vehetik át bizonyítványukat.

Scroll to Top