Komlósi Oktatási Stúdió

Ex-hallgatók levelei

Sportműsor- és podcast szerkesztő, cikkíró (Spíler TV, Teljes Terjedelem, boxtobox.hu)
Vályi Bence Zoltán, KOS-57. 

„Gondoltam éppen ideje lenne beszámolni arról, hogy mi történt velem, mióta befejeztem a képzést, mert mégis csak ez a KOS legnagyobb ereje; aki itt végez, az valahogyan összetartozik a szakma egy jövőbeni, illetve mostani részével.

Néhány héttel azután, hogy befejeztük nyáron az 57-es évfolyamot, elkezdtem segédszerkesztőként dolgozgatni a Spíler TV-nél – ezt egy teljes szezonon keresztül csináltam, a rákövetkező nyárig. Azóta, tehát 2020 nyarától kezdve a kezembe adták a Spíler pénteki, hetenként adásba kerülő, élő Premier League-magazinját, a Britanniát. Ezt azóta is én szerkesztem, meg ezen felül jó néhány kisebb munkát végzek a tévében, fordítok, kézilabda-, focimeccseket szerkesztek.

Voltam többször a 24.hu Ziccer podcastjében, indult egy Premier League-gel foglalkozó, előfizetéses magazin, a boxtobox.hu, itt az indulástól kezdve a szerzői gárda tagja vagyok, cikkekkel, podcastekben beszélve. Ami a tévé mellett még ezeknél is fontosabb és örömtelibb munka, az Baumstark Tibiék Teljes Terjedelmének szerkesztése (ezt tavasz óta készítjük együtt) – ez mégis csak az ország elsődleges focis podcastje, jó a részének lenni.

Nyilván abban, hogy ilyen rövid idő alatt, ilyen sok feladat megtalált, a KOS-nak elévülhetetlen érdemei vannak.”

Sportrovatvezető újságíró, tudósító (24 Óra, Nemzeti Sport, Komáromi Televízió):
Kun Attila, KOS-46. (A képen mikrofonnal a kezében – még diákként – a 2013-as judo Eb-n.)

„Régen nem írtam, de miután az utóbbi időben felpörögtek az események körülöttem a médiában, ezért összegyűjtöttem az eddigi munkahelyeimet.”

Esti hírlap (újságíró, 2014), Rangado.hu és BB1.hu (újságíró, 2015), 24 Óra (újságíró, szerkesztő, sportrovatvezető, 2015-től a mai napig főállásban), ezzel párhuzamosan Nemzeti Sport (vidéki tudósító 2017 óta), MVM-OSE Lions (nyomtatott sajtó felelős, október óta), Komáromi Televízió (tudósítás és narrálás, szeptember óta), profiboksz.hu (2013 óta). „Ezek mellett egyébként továbbra is tanítok, az előző tanévben három környékbeli iskolában is dolgoztam az újságírás mellett.”

„Szakmailag életem legjobb döntésének tartom, hogy jelentkeztem hozzátok és elvégeztem a KOS-t, az elmúlt években, hónapokban már egyértelműen érződik ennek gyümölcse.” 

Válogatott kardvívó: Göttlinger Dániel, KOS-48. (A képen balról jobbra a negyedik.)

„Örömhírt szeretnék közölni: 2021. november 17. és 21. között a magyar válogatott tagjaként vettem részt a pisai világkupán. A verseny zárónapján a kard csapattal ezüstérmet nyertünk. Az elődöntőben Németország ellen győztük 45-33-ra, majd a döntőben a házigazda Olaszországgal szemben maradtunk alul (45-41). Így az emlékezetes, 4 évvel ezelőtti aranyérem után most ezüstérmet akasztottak a nyakunkba. Az érmes csapat tagjai: Zsolnai Sándor, Osváth Richárd, Tarjányi István, jómagam. A kard válogatott kapitánya Navarrete József (Pepe) olimpiai ezüstérmes (1996), kétszeres világbajnok (1993, 1998), korábbi kardvívó.”

Scroll to Top